27 Eylül 2013 Cuma

BAŞAK BURCU EKİM AYI



Ekim ayına 5 Ekim’de gerçekleşecek olan Terazi burcundaki Yeniay ile başlıyoruz sevgili Başak. Yeniaylar etkisini 3 gönü önce ve 3 gün sonra göstererek sizi hafta boyunca etkilemeye devam ederler. Yeni ay sizin yetenekler, maddi kaynaklar ve para evinizde gerçekleşiyor. Kendi içinde Uranüs ve Pluton ile oluşturduğu T kare açıdan dolayı bu zaman dilimi zorlayıcı enerjilerle geçiyor olacak. Öncelikle lütfen Ekim ayının ilk on gününde maddi girişimlerde bulunmayın. Bu yeni bir araba satın almak da olabilir, büyük bir yatırım veya alınacak bir kredi. Konu her ne olursa olsun para konularında çok dikkatli olmanız gereken bir süreçten geçiyorsunuz.
Yeniay haftasında kendinizi çok sorgulayacak, içsel dengenizi oturtmakta zorlanacaksınız. Bu da kendi kendinizi eleştirmenize, yetersizlik hissetmenize ve kötü hissetmenize sebep olabilir. Oysa burada yeteneklerinin ve gelişiminin farkında ve önüne çıkan engelleri sabırla geçebilen bir duygu durumunda kalmanız, sizin yararınıza olacaktır. Lütfen artık kendinizi her şeyin sorumlusu gibi hissetmekten vazgeçin ve olayları akışına bırakın. Bir Başak olarak, dünyayı mükemmel hale getiremeyeceğinizi, ancak her bir unsuru ayrı ayrı severek, onların kendi içlerinde güzelleşmelerine destek olabileceğinizi hatırlayın.

8-11 Ekim günlerinde yeni iş anlaşmaları ve fırsatları karşınıza çıkabilir ve bunlar size uzun soluklu çalışma alanı yaratabilir. İş hayatı devam edenlerin bugünlerde kendinden üst pozisyonda olan çalışma arkadaşları ve patronlarıyla olan iletişimlerine dikkat etmesini özellikle öneriyorum. Kendimi ifade edeyim derken iyice ters düşmeyin.

17 Ekim günü size maddi fırsatlar anlamında olumlu enerjiler sunuyor.

Ayın en önemli göksel olayı 19 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek olan Ay Tutulması. Ay tutulmaları etkilerini 15 gün önce ve sonra hissettirseler de, tutulma gününe yakın günlerde en yoğun etkiyi hissedersiniz. Genel olarak duygusal çalkantıları, gitgelleri ve karanlığın ardında gizli kalmış olanı gösterirler bize. Bu kaotik zaman dilimi, üzerine bir de tutulmanın kendi içindeki zorlayıcı enerjileri ile birleşince, ortaya çok da kolay olmayan bir tablo çıkıyor sevgili Başak.

Tutulma sizin ölüm, ölüm ötesi, krediler, borçlar, yaşamsal tehlikeler, gizli araştırmalar ve eşinizin veya ortağınızın parasını etkileyen yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Oldukça hassas ve derin bir evde gerçekleşen bu tutulma size ilk etapta en derin korkularınızı hatırlatacaktır. Belki bu süreçte ölümle yüzleşecek ve yaşamın kıymetini bir kere daha anlayarak en ufak şeyi dert etmeyi bırakacaksınız. Ölüm ilk etapta dondurucu etkiye sahip bir kelime olsa da, biz yaşamın içinde defalarca ölmekte ve yeniden doğmaktayız sevgili Başak. Bu bazen bir ayrılık, bazen yakınların gidişi bazen ise sevdiklerimizi uğurlamak anlamında olabiliyor. 

İşte bu tutulma her ne kadar kaotik etkilere sahip olsa da aslında sizin için bir yeniden doğuş müjdecisi niteliğinde. Bu sürece karanlığın ardından doğacak Güneş’i beklemek şeklinde yaklaşırsanız kazançlı olan siz olursunuz. Ne var ki bunun için öncelikle kendinizle barışmalı ve korkularınızı kabullenmelisiniz. Bir duyguyu kabullenmek onun çözülmesine izin vermektir aslında. Bu zamanda sizi en çok korkutan şey sağlam bir gelecek kuramama ve geleceğe dair kaygılar olabilir. Maddi sıkıntılarınızın sizi bu duruma getirdiğini biliyorum, ancak tam da Ekim ayında yeni bir maddi durum planı için uygun zamandasınız. Önceye ait borçlar karşınıza çıkabilir, vergiler, sigorta şirketleri ile ilgili haberler gelebilir. Bu süreçte kredi almamalı, yeni bir maddi girişimde bulunmamalısınız. Dostlarınız ve eşinizin maddi sıkıntıları da bunların üzerine gelebilir ve durum size epey zor görünebilir. Ancak unutmayın buradaki kriz planlamanız sizi Ekim ayından sona oldukça rahatlatacak etkilere sahip. Birçoğunuz için miraslarla ilgili gelişmeler anlamı da taşıyan bu tutulmada sizi rahatlatacak aktivitelere yönelmenizi ve kendinizi bol bol dinlendirmenizi öneririm.

22 Ekim’de başlayan Merkür’ün Akrep burcundaki geri hareketi, sizin iletişim alanınızı doğrudan etkiliyor. Durağan günlerle birlikte 15 Kasım’a kadar sürecek bu etkide kısa yolculuklar beklediğiniz gibi gerçekleşmeyebilir. Geçmişe ait haberler sizi fazla meşgul edecek gibi görünüyor. Oysa siz bunları çözümlemeli ve önünüze bakmalısınız. Gözle görünür şeylerden ziyade psikolojik ve ruhsal olarak tatmin olmaya ihtiyacınız olan bir dönemden geçiyorsunuz. Merkür Rx boyunca yeni sözleşme, imza ve anlaşmalardan uzak durmanızı öneririm. 

17-26-27 Ekim tarihlerinde maddi konularda fırsatlar elde edebilirsiniz.

İkili ilişkilerde bu ay yeni başlangıçlara açık bir enerji sergiliyorsunuz, beraberliği olanların ise anlayışlı ve sabırlı geçirmesi gereken bir ay.

Didem ŞARMAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder