11 Aralık 2016 Pazar

İKİZLER BURCU'NDA DOLUNAY Sizi Nasıl Etkiliyor ? #Astroloji





14 Aralık 2016 Saat 03.05’te İkizler Burcu’nda Dolunay gerçekleşiyor ve etkilerini artı bir haftaya yayarak, enerjisini hissettirmeye devam ediyor.

İkizler alanını belli başlı tanımlayacak olursak, iletişim kurduğumuz, birbirimize “Merhaba” dediğimiz, kelimeleri kullanarak söz sanatı yapabildiğimiz, hızı, taşınan ve kopyalanan bilgiyi, yazılı, sözlü iletişim, yakın çevre, kardeşler, akrabalık ilişkilerini, zekanın nasıl kullanıldığını ve iletişim ihtiyacımızı gösteren alandır. 

İkizler alanında genel olarak neşe, pozitif enerji, hazır cevaplık, her konuda az da olsa fikir sahibi olma  hali,  kahkahalar ve ciddiyetten uzak yaklaşımların verdiği rahatlık, eğlenebilme vardır. Ciddiyetten uzak olmakla kasıt, derin konsantrasyona ihtiyaç duyulmayan alandır. Burası, herhangi bir şeyin satılması için gerekli olan Akrep alanı dışında, sergileyeceği konuşma yetenekleri, ikna becerisi ve kelimelerle etkileyebilirlik gücü ile dikkat çekicidir. 

İkizler alanını yöneten Merkür, Tanrı’lar arasında haber taşıyan ulaktır. Bu bilginin hızlı yayılmasını anlatan alan pek tabi ki dedikoduyu, bulaşıcı hastalıkları,  alerjileri ve hızlı konuşmanın bir neticesi olan pot kırmayı da gösterecektir.

İkizler alanının ihtiyacı olan şey; sakinlik, durup içeri bakmak, kelimelerin anlamlarını tam manasıyla içine sindirdikten sonra kullanıma geçmek, hızlı düşünse de hızlı konuşmamak, her bilgiyi kabul etmemek, taşınan bilgiler arasında seçici davranmak ve dedikodudan uzak durmaktır. Bu onun enerjisini aşağı çeken bir durumdur.

Dolunay zamanları, Yeniaylara göre çok daha güçlü enerjileri anlatırlar. Dolunay genel olarak bir mevzunun nihayete ermesi, final yapmasının yanı sıra, güçlü enerjisi ve ışığı ile “göremediklerinizi aydınlatmaya” yardımcı olur.

Her Dolunay “An haritası” başka bir şeyi anlatmaktadır. 14 Aralık Dolunay anında;

Gökyüzünde Yay Burcu’nda ilerleyen Satürn Dolunay ile karşıt açı oluştururken, Dolunay Uranüs, Mars ve Jüpiter’den uyumlu görünüm alıyor olacak.

Bu esnada Merkür’ün önemi, Dolunay’ın dispozitörü yani sahibi olmasıdır.  Geçtiğimiz zamanlarda gizli işler çevirme ve “Dürüst yoldan olmayan, ahlak dışı kelimeler ve düşüncelerle” savaşmayı anlattıktan sonra, şimdi Oğlak Burcu’nda ilerliyor ve “Söylenen sözler, kullanılan bilgi” konusunda tecrübeye, derinliğe, ardı arkası olmayan iddialar yerine, sağlam arka planlara ihtiyaç duyuyor. Diğer yandan bu, önümüzdeki yaklaşık bir ay boyunca bildiklerinizi yeniden sorgulayacağınız bir zamana işaret etmekte. Mesafeli, ciddi iletişime verilen değer, zaman zaman soğuk fakat her koşulda gerçekçi yaklaşımlar öne çıkarken, durağan günleri ile 17 Aralık’ta Merkür Retro etkisi başlıyor ve 10 Ocak’a dek gökyüzünde devam ediyor olacak. Bununla ilgili detaylı bilgileri bu yazımda okuyabilirsiniz: http://incididem.blogspot.com.tr/2016/12/merkur-pluton-etkilesimi-ve-merkur.html

“BU hafta genelinde safsata bilgilerin ortada dolaşacağından, yalancıların ortaya çıkacağından, birçok bilginin yanlış kullanılacağından, sosyal medyada hızlı ama doğruluğu tartışmaya açık bilgilerin yayılacağından emin olabilirsiniz. Çevrenizde olan bitenleri buna göre gözlemlemeniz olanları anlamlandırmanıza yardımcı olur. Örneğin siyasetçiler de bu süreçte gereksiz cümlelerle potlara imza atabilirler.”
Bu süreç bazı belgelerin yok edilmesi, yalan yanlış bilgilerin ifşa edilip, yargılanması, dava yoluna gidilmesi ve ortaya çıkarılması ile de doğrudan ilgili.

Bu Dolunay esnasında Merkür’ün ve Satürn’ün pozisyonları, geçmiş ile yüzleştirerek (kişisel, ruhsal veya iş hayatınızdaki geçmiş), katı yönleri yumuşatmak ve agresiflik yerine yumuşaklık, esneklik, merhameti kabul etmek arasında bir seçim yapmanızı istiyor olacak. 

Hafta genelinde;
-Alım satım işlerinizde ve hırsızlıklara karşı dikkatli davranın
-Sosyal medya hesaplarınızın güvenliğini arttırın.
-Yeni bir eğitime başlamak, yeni bir uzak yolculuk planlamak için ideal zamandasınız !
-Kelime hataları, karışacak belgeler, yanlış giden mail veya mesajlara karşı temkinli olun.
-Sizi sözleri ile yanıltmak isteyen insanları fark edin. Bu insanlar genelde oldukça etkileyici ve ikna edici konuştuklarını zannederler.
-Görüşmeler konusunda yaşanabilecek aksaklıklar ve zaman ayarsızlıklarını olağan karşılayın
-Sistemi, Tanrı’yı, yaratılışı, dinleri sorgulamak, bu konularda araştırmalar yapmak, kutsal metinleri okumak, bilimsel makaleleri incelemek hem inançlı hem de inançsız kesimlerin fikirlerine kulak vererek yeni bakış açıları oluşturmak için ideal zamandasınız.
-Sosyalleşmek, yeni aktiviteler denemek, kendinizi yazı ile ifade etmek bu süreçte enerjinizi arttıracaktır

Dolunay anına göre;
-Boşanma davalarının yansıra, hak ve adalet arayanların davalarının gündeme gelmesi.
-İkili ilişkilerde konsantrasyonun artması ve uzun vadeyi kapsayacak ilişkilerin kurulabilmesi.
-İlişkilerde altyapısı sağlam olmayan ilişkiler açısından çok büyük iletişim problemlerinin ortaya çıkması
-Sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar ve gruplar arasında çıkabilecek çatışmalar.
-Diplomatik davranışların, günü kurtarmaması, varolan derin problemleri karşılıklı tartışma veya yargı yolu ile tamamlamak

Ülke ve Dünya’daki Olasılıklar;
Dolunay, Ülkemizin natal haritasında kayıplar, halkın korkuları, gizlilik alanına yansıyor.
-Halkın korkularını ön plana çıkarabilecek özellikle kadınlarla ilgili olumsuzluklar
-Gizli bilgilerin ortaya dökülebileceği süreç
-Sosyal medya ile ilgili problemler
-Arkeolojik bir kazı sonucunda yeni keşifler imkanı
-Gemiler, uçaklar, limanlar, hastaneler ve hapishaneler ile ilgili problemler.
-Ulaşım araçlarını ilgilendiren problemler
-Yazarlar, gazeteciler, sosyal medyada uygunsuz yazı yazanlar için gözaltına alınabilecekleri zaman.

Danışmanlık ve eğitimlerle ilgili bilgi için didemsarman@yandex.com a mail atabilirsiniz.

Burçlar Açısından
Koç
Önümüzdeki hafta genelinde uzun zamandır devam eden karışıklıkların ardından iş hayatınızda yeni düzenlemelere gidebilecek ve hatta iş değiştirme veya yeni insanlarla çalışma yoluna gitmeyi tercih edebileceksiniz. Burada ev alım satımı, taşınma, yer değiştirme ve aile ilişkilerini geliştirme konuları oldukça iyi görünürken, akrabalar, kardeşlerle olan ilişkilerinizde problemler gelişebilir. Bunun yanı sıra iş ve özel yaşamınızdaki iletişiminizde ay sonunda katı veya kuralcı olmak yerine, daha yumuşak ve esnek ifadeler kullanmanız yararlı olacaktır. Olası iş sorunlarınızda, ay sonunda çözümü üretecek olan bizzat siz olacağınız için, kendinize güvenmeli ve geçici karışıklıların üzerinde durmamayı tercih etmelisiniz.

Boğa
Hafta genelinde iş ve özel yaşamınızda yeni teklifler alabileceğiniz, yazılı ve sözlü iletişimde şanslı olacağınız, seyahat edebileceğiniz ve yeni çalışmalara başlayabileceğiniz etkiler sözkonusu iken, finansal konularla ilgili sıkıntılarınız devam edebilir. Para konusunda kısıtlı gitmeniz gereken ay sonunda, ilişkilerde inatlaşma, mesafe ve soğukluk gibi etkiler deneyimleyebilirsiniz, ancak bu daha çok sizden kaynaklanabileceği için bu süreçte partnerinize sıcak davranmak, ilginizi daha yoğun olarak belli etmek ve ilişkinize zaman ayırmak faydalı olacaktır. İlişkisi olmayanlarınız için bu Dolunay, yeni flört fırsatları ve tanışmalar sunuyor olacak.

İkizler
Hafta genelinde finansal kaynaklarınız ve çalışma hayatınız üzerinde olumlu etkiler yaratacak bir enerjiye sahipken, genel olarak bu ay sinir sisteminiz hassas olacak ve genel sağlık, motivasyon ve ruhsal durumunuzla sınanacaksınız. İkili ilişkileriniz açısından dönüşüm sağlayacak olan bu Dolunay, problemli iş ve özel hayat ilişkilerinizi sonlandırırken, sorunsuz devam eden ilişkilerde inatçılık, mesafe ve belirli bir konuda kesin yargılara varma ya da tamamen yanıltma gibi negatif durumlar yaratabileceği için, sürecin farkında kalarak, ayın son günlerinde rahat ve esnek davranmanız, sinirlerinizi en ufak şeyde bozmamanız, kendinizi dinlendiren, rahatlatan ortamlarda bulunmanız ve hem finansal hem de iş hayatınızdaki olumlu gelişmelere odaklanmanız size yardımcı olacaktır. 

Yengeç
Hafta genelinde kayıplar, hastaneler, hapishaneler ve iyileşme alanınız vurgulanırken, enerjinizin ve motivasyonunuzun yüksek olacağı ancak, iş hayatınız, hukuksal konular ve ailevi meselelerde kayıplara uğrayabileceğiniz, dolayısıyla güçlü bir değişim enerjisinden geçtiğiniz bir süreçte olacaksınız. Ay başından bu yana ölüm, yeniden doğum, hayatta kalma ve yaşamın anlamı konularını yeniden sorgularken, bir hastalığınız varsa iyileşme sürecine gireceksiniz, ancak günlük yaşamınızda kendinizi dinlendirmek için meditatif ve sakin ortamlarda olmaya, sessiz yerlerde bulunmaya ve iş hayatınızda her zamankinden daha sabırlı yaklaşmaya ihtiyacınız olacak. Bu zaman dilimi evlilik kararlarını ortaya çıkarabilirken, davalar, eğitim öğretim ve şehir değiştirmekle ilgili yeni kapılar da açıyor olacak. Uzun zamandır iş değiştirmek isteyenleriniz için, bu Dolunay görüşme ve tekliflere de sebebiyet verebilecek. 

Aslan
Hafta genelinde geleceğe dair bir yön değişikliği yaşayacağınız, yaşamınızda bazı şeyleri kaybedip, bazı şeyleri kazanarak yolunuza devam edeceğiniz bir süreç başlarken, öncelikle arkadaş çevreniz ve özel yaşamınız testlerden geçiyor olacak. Bu süreçte yaşamınızdaki bir erkekle ilgili problemler sizi meşgul edecek gibi görünmekte. Diğer yandan, özel hayatınız, yakın çevre ve kardeşlerle ilişkilerinizde zorlanabileceğiniz için, kendinizi yaşamın içinde “teslimiyet” duygusunda tutmalı, olan her şeyde bir sebep sonuç ilişkisi arayarak, motivasyonunuzu ve inancınızı korumalı, kendinizi ve ruhunuzu dinlendirecek aktiviteler, meditatif ortamlar aracılığı ile içinize dönerek bu süreci sorunsuz olarak atlatmaya çalışmalısınız. Görüşmeler ve tekliflerden yana fırsatlara açıksınız.

Başak
Hafta genelinde kariyer, patronlarınız, aile büyüklerinizle ilişkiler, genel sağlık durumu ve yakın ilişkilerinizde testlerden geçiyor olacaksınız. Burada ikili ilişkilerinizde hayatınızdan size zarar veren biri gideceği için, olası sorunlarda yaşamınızda yeni bir yol açılacağını ve sorun olan kişinin size sonradan daha fazla zarar verebileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, yaşananları bir kayıp olarak görmek yerine kazanım olarak değerlendirmeyi tercih etmelisiniz. Dolunay zamanında sizin için olumlu olan taraf ise, güçlü bir iş bağlantısı kurabilir, önemli bir proje alabilir ve sizi öne çıkaracak insanlarla tanışabilirsiniz. Maddi konularda fırsatlara açıksınız. İlişkisi olmayanlar için flört fırsatları doğabilir. 

Terazi
Hafta genelinde, iş hayatınızda değişiklikler yaratabilecek etkiler sözkonusu iken, bir tarafta belirli bir işi bırakma kararı alabilir, diğer tarafta ise yeni bir işi kabul aşamasına gelebilirsiniz. Öğretmenleriniz, danışmanlarınız ve işle ilgili bağlantıda olduğunuz kişilerle geçici iletişimsizlikler yaşayabilirsiniz. Özel yaşamınızdaki iletişiminizi de bozabilecek etkilere sahip olan bu Dolunay zamanında yakın dostlarınız, partneriniz ve eşinizden beklemediğiniz tepkiler alabileceğiniz için, iletişim konusunda çok daha sabırlı olmanız gerekiyor. Motivasyon ve konsantrasyonunuz yüksek olacağı için, ikil ilişkilerinizi yaşam yolunuza en uygun şekilde düzenleyebilecek, iş hayatınızda başarılı adımlar atabilecek, yeni fırsatları değerlendiriyor olacaksınız. 

Akrep
Hafta genelinde toplu paralar, nafaka, miras, alacaklarınız, eşinizin ve dostlarınızın maddi durumu ile ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Bu zaman diliminde iş hayatınızla ilgili birtakım problemler yaşayarak, fazladan sabır göstermeniz gereken bir zaman olacak, ancak sabrınızın karşılığını ödüllerle alacaksınız. Ortaklık yapmayı düşünmemeniz faydalı olacaktır. Motivasyonunuzu korumalı, enerjinizi yükseltmeli ve gerekirse danışmanlık yardımı almayı tercih etmelisiniz. Sağlık konusunda yaşayacağınız problemler ruhsal problemlerin birer işareti olacaklar. Ay sonu sizin için, olası iş problemlerinize rağmen sabırlı ve dirençli olma zamanı olacak. İkili ilişkilerde geçmişten haberler alabilir ve yeni tanıştığınız insanlarda ruhsal yoğunluğu yüksek işaretler gözlemleyebilirsiniz. Rüyalar anlamlı olacaktır. İlişkilerinizde sabra ihtiyacınız olan zamandasınız.

Yay
Hafta genelinde iş hayatınızda ve finansal konularda mükemmel bir ilerleme kaydedebilirsiniz. Özellikle çalışma ortamınızdaki yeni koşullar ve değişimler size faydalı olacaktır. Ancak ikili ilişkiler alanınızda gerçekleşen bu Dolunay, sorunlu olan ilişkileri kökten kesip atabilirken, varolan ilişkilerde inatlaşma, mesafe, soğukluk ve yanılgılar doğurabileceği için, ay sonunda ilişkilerinizde kontrollü gitmeniz ve kaybetmek istemediğiniz insanlar karşısında yıkıcı olmamanız yararlı olacaktır. Bu sadece özel hayatınızı kapsamamakla birlikte, yakın dostluklar ve ortaklıklarınız için de geçerlidir. Projeler, kalabalık ortamlardan gelen fırsatlar, dernek, vakıf, organizasyon işleri yararınıza olurken, sunum, seminerler başarılı geçecek ve eğer bekarsanız bu tip kalabalık ortamlarda yeni insanlarla karşılaşabileceksiniz.

Oğlak
Hafta genelinde özel yaşamınızda yeni kararlar alabileceğiniz, yeni insanlarla tanışarak ilişkilerinizi geliştireceğiniz, ilişkilerinizde olumlu anlamda dönüşüm yaratabileceğiniz etkiler sözkonusu iken, iş hayatınız ve sağlık alanlarında dikkatli ve özenli olmanız gerekmekte. Bu süreçte işle ilgili problemler size yansıyabilirken, patronlar ve iş yaptığınız insanlarla ilişkileriniz geçici olarak zora girebilir. Saçlar, tırnaklar, deri, dişler, kas ve iskelet sistemi, sinir sistemi ile ağılardan kaynaklanan sağlık problemleri yine geçici olarak sizi meşgul edebilir. Ay sonunda yapmanız gereken şey, günlük yaşamınızda rahatlamak, sizi rahatlatan aktivitelere yönelmek ve karamsarlığa kapılmak yerine sizin için en iyi olabilecek durumlar için yeni hedefler belirlemek olacak.

Kova
Hafta genelinde finansal konular ve iş hayatınızda olumlu anlamda ilerleme fırsatınızın olduğu, yaşamınızda değişime açık olduğunuz, iş teklifleri alabileceğiniz ve devam eden işlerinizde sorunsuz süren bir zaman sözkonusu iken, aşk hayatınız ve çocuklarınızla ilişkilerinizde problemler size yansıyabilir. Eğlence ve hayattan zevk alma potansiyeliniz düşebileceği için, karamsarlık yerine iyi duygular koymanız ve enerjinizi spora, çalışma hayatınıza yönlendirmeniz yararlı olacaktır. Bu zaman diliminde özelikle henüz bir resmiyet kazanmamış veya yeni gelişen ilişkilerde problemler gelişebilir ve ayrılık kararı alabilirsiniz. 

Balık
Hafta genelinde özel yaşamınızda yeni tanışmaları ve flörtleri destekleyen, işlerinizin tanıtımı ve raklam konusunda yolunuzun açık olacağı, spora başlayabileceğiniz bir süreç sözkonusu iken, ruhsal olarak yalnızlık hissedebilir, aile ilişkilerinizde çatışmalar yaşayabilir ve ev ile kendi hayatınız arasında bir denge kurmakta zorlanabilirsiniz. Aile büyüklerinizin özelikle vurgulandığı bu zaman diliminde taşınmak, yer değiştirmek için uygun zamanda olmayacaksınız. Ayrıca, uzun zamandır sorunlu devam eden bir ilişkiniz varsa, bu Dolunay zamanında olası sorunların tamamı karşınızda belirebilir ve bir kriz zamanı yaratabilir. Yapmanız gereken rahatlamak, olayları akışına bırakmak ve ruhunuzda öfke yerine sevgi biriktirmek olacak.


 Didem Şarman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder