20 Haziran 2017 Salı

6 Temmuz'a dek Merkür Yengeç Burcu'nda ve Etkileri #Astroloji






21 Haziran-6 Temmuz 2017 aralığında Merkür Yengeç Burcu’nda hareket ediyor olacak.

Merkür mitolojide Tanrılar arasında haber taşıyan ulak olarak geçmektedir. İletişim gezegeni olsa da, bu iletişim kelimesinin içinde yazılı ve sözlü iletişim dışında rüyalar alanı da vardır. Bir rüyayı görmek ve onu anlamlandırmak için de Merkür’e yani iletişim gezegenine ihtiyacımız vardır. Hele ki gördüğünüz rüya Tanrı’dan, Allah’tan (kalbinizdeki inanç ve sevginin yanında isimlere takılmanızın hiçbir anlamı yok) size mesajlar getiriyorsa.. O vakit rüyayı görebilmek için Neptün ve Jüpiter özellikleri baskın olmak zorunda olsa da, rüyayı tanımlayabilmek, mesajı anlamlandırabilmek için kaliteli bir Merkür etkisine de ihtiyacınız vardır. Yani bireysel haritanızda Merkür’ün nerede yerleştiği, sizin yazılı ve sözlü iletişim yeteneklerinize, rüyaları anlamlandırabilme ve rüyalar yoluyla hangi kanaldan mesaj alabileceğinize, trafikle aranızın nasıl olduğuna, kısa yolculuklarınıza ve yakın çevrenizle olan ilişkilerinize dikkat çekerek, bunların tanımlamasını yapabilmemizi sağlamaktadır.

Gökcisimlerinin kendilerine özgü sembolleri vardır. Merkür’ün sembolü Venüs ile benzer görünse de, kulaklara sahiptir. Merkür semboliğinin üzerinde iki adet kulakçık görürsünüz. Bu sembol bile onun her yerde gözü kulağı olduğunu anlatan iyi bir ifadedir. Merkür her yere girip çıkabilir, her yerden haber alabilir ve her yere haber taşıyabilir. Bu haliyle dedikoducu, iletişim ustası, hırsız ve laf cambazı olma özelliklerine erişir. Mesela evinize giren hırsızla ilgili de Merkür semboliği aradığımızı biliyor muydunuz ? 

Çarşamba gününün Hakimi Merkür, gökyüzünde senede üç kere geri hareket etmektedir. Esasen gök cisimleri hiçbir zaman geri hareket etmezler. Sadece belirli periyotlarda hızları yavaşladığı için, yermerkezli bakışla incelediğimizde, biz onları geri hareket ediyormuş gibi gözlemleriz. Bu gözlemleri yapan sadece bizler değiliz elbette. İlk uygarlıklardan beri insanoğlu gökyüzünü gözlemlemiş, bu gözlemlerini kayıt altına almaya yüzyıllarca devam etmiştir. Hatta Mayalar’ın bunu gözlemin ötesine geçirip, dünya dışı varlıklardan birtakım göksel sırlar öğrendiği bile rivayetler arasındadır, ki bu rivayeti takdir edersiniz ki oldukça aşan bir konudur: Elinde ileri seviyede teknolojik alet bulunmayan bir uygarlık, Venüs’ün hem sabah hem de akşam yıldızı olduğunu keşfetmiştir örneğin. Sadece gözleme dayanarak yapılan oldukça başarılı bir tespite imza atan Mayalar’ın, gerçekten de dünya dışı varlıklardan yardım alıp almadığını tabi ki kesin olarak bilememekteyiz.

Merkür Yengeç Burcu’nda ilerlerken;
Yaklaşık olarak 15 gün sürecek olan bu hızlı geçişte, düşüncelerimiz ve zihnimiz şimdi daha çok aile, ev ve yerleşimle ilgili konulara odaklanırken, bu alanlardaki problemleri görüp çözümleme ve yeni bakış açıları geliştirme zamanında olacağız. Yakın çevremizle ilişkilerimizi daha sıcak ve samimi tutmak isterken, aslında uzun süredir bilinçdışımızda bizi gizli gizli rahatsız eden duyguları da açığa çıkarmak ve sözlü olarak ifade etmek isteyeceğiz. Bu anlamda geçmişten düşünceler sıklıkla zihnimize gelebileceği gibi, bu dönemde söylenen hiçbir şeyi unutmayacak ve geçmiş anılarımızı da şimdi daha canlı olarak deneyimleyebileceğiz. Bu zaman zarfında özellikle emlak işlerinde bir artış gözlemlenebilir. Ticari konularda aileden fikir alınabilir, aile ile ortak bazı işler yapmak planlanabilir ve yardım talep edilebilir. Merkür’ün bu geçişinde nostaljik ortamlarda bulunmak, tarihi yerleri gezmek, anı albümleri oluşturmak, eski müzikleri dinlemek, eski arkadaşlar ve tanıdıklarla bir araya gelmek, aile arası problemleri görüşerek düzeltmeye çalışmak ve psikologlardan destek almaya başlamak için ideal zamandasınız. Sürecin olumsuz özelliği söylenen sözlerin uzun vadede etki edeceği ve yıpratıcı olabileceği, pasif agresif iletişimin vereceği zararlar olabilir ve buna dikkat etmek gerekir.

Merkür 22-28 Haziran arasında gökyüzünde yanık pozisyonda ilerliyor olacak: Özellikle bu beş günlük süreçte iletişim hataları, yanlış anlaşılmalar, iletişimde eski konuların gündeme gelerek bugüne zarar vermesi ve ticari konularda problemlerle karşılaşılabilir. Aile içi iletişime özen gösterilmesi gereken zamandır. Bu süreci yazılı çalışmalar için etkin kullanabilirsiniz.

24 Haziran 2017 Yengeç Burcu’nda gerçekleşen Yeniay zamanıyla ilgili detaylı bilgiler için buraya tıklayabilirsiniz:


26-30 Haziran 2017 tarihleri arasındaki 4 gün, Merkür Jüpiter ile uyumsuz, Mars ve Neptün ile uyumlu pozisyonda ilerliyor olacak: Bu dört gün süresince emlak, arsa alım satımı gibi işlerde yanılgılara karşı dikkatli olmalı ve ticari konularda aldatılmamaya dikkat etmelisiniz. Bu zaman zarfında hırsızlıklarla karşılaşılabilir ve sosyal medya üzerinden olumsuz diyalog ve deneyimler yaşanabilir. Bu anlamda hesaplarınızı güvende tutmanız ve kontrolden geçirmeniz önemlidir. Merkür bu etkide iken, iletişimde abartılı çıkışlar ve bir şeyi olduğundan fazla gösterme görülebilir. Yapılacak en iyi adımlardan biri sanatsal ve spiritüel faaliyetlerle uğraşmak ve süregelen zamanda sözcükleri yumuşatarak, affetmeye çalışarak kullanmaya çalışmaktır. Burada mistik etkiler taşıdığını veya size iyi geleceğini düşündüğünüz kısa bir seyahati planlamak da enerjinizi arttırabilir. 

29-30 Haziran Merkür Pluton karşıtı etkin: Zihninizde kaygı ve korkuların canlanabileceği, esasen en derin korkularınızla daha net yüzleşme fırsatınızın olduğu bir zamandasınız. Bu süreçte ölüm ve ölüm ötesi, psikoloji ile ilgili alanlarda belgeseller izlemek, bu konular üzerine düşünmek süreci etkili kullanmanızı sağlar. İletişimde yüksek düzeyli tartışmaların yaşanabileceği, yapıcı değil yıkıcı olmaya daha açık olan dönemdir. Aile bireyleri ve yerleşimle ilgili olumsuz haberlere açık zaman olduğundan, olası sorunlara hızlı çözümler üretebilmek için tartışmalardan uzak durarak, konuları sakince dinlemek ve anlamak önemlidir.

Danışmanlık Bilgisi İçin Tıklayın: http://www.didemsarman.com/astroloji-bireysel-danismanlik-2.html

4-5 Temmuz gökyüzünde Merkür Uranüs karesi ve Merkür Şiron uyumu etkin:
Bireysel davranmakla sevdiklerinizi düşünmek arasında kalabileceğiniz bu süreçte zihinsel olarak aşırı faaliyet ve fazla düşünmekten ileri gelen yorgunluklarınız olabilir. Bu dönemde sert ve acele kararlar almak yerine etkinin geçmesini bekleyebilirsiniz. Genel olarak zihninizi rahatlatan müzikler dinlemek, meditatif ortamlardan yararlanmak, fikir alabileceğiniz insanlarla görüşmek ve yardıma açık olmak bu zamanda idealdir. 

Hastalıklar anlamında,
Öksürük, ses kısıklığı, iletişim problemleri, baş dönmesi, hafıza problemleri, aşırı zihinsel faaliyete bağlı olarak yorgunluk, geçmiş ve gelecek arasında gidip gelen düşüncelerle birlikte depresif etkiye yatkınlık gibi konuların vurgulanacağı bir Merkür Yengeç geçişi yaşayacağınız.

Görüş, öneri ve sorularınız için: didemsarman@yandex.com  adresine mail yazabilirsiniz.

BURÇ YORUMLARI:

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan ve Başak iseniz Haziran ayındaki Yeniay ve Dolunay süreçlerini ve yıllık ajandayı buradan okuyabilirsiniz: http://incididem.blogspot.com.tr/2017/01/2017-yllk-burc-yorumlar-didem-sarman.html

Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarından iseniz, burayı tıklayın: http://incididem.blogspot.com.tr/2017/01/2017-yllk-burc-yorumlar-2bolum-didem.html




SOSYAL MEDYA

Facebook’ta beni takip edin:

Twitter’da beni takip edin:

  İnstagram’da beni takip edin: 

Youtube Kanalıma ücretsiz üye olarak yeni videolarımdan hemen haberdar olun:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder