11 Temmuz 2015 Cumartesi

16 Temmuz 2015 Yengeç Burcu'nda YENİAY Etkileri







16 Temmuz 2015 Saat 04.24’te Yengeç Burcu’nda Yeniay gerçekleşiyor ve etkilerini 13-19 Temmuz haftasına yayıyor olacak. Yılın en zorlayıcı olabilecek haftası karşımızda dururken, bu hafta genelinde birçok insanın ikili ilişkiler ve iş hayatı yeniden yapılandırılıyor, yeni şekiller alıyor olacak.
Her Yeniay’ın yeni başlangıçlarla ilgili olmadığı, bazı Yeniay veya Dolunay’lar daha iyimser iken, bazılarının daha zorlayıcı etkilere sahip olduklarının en güzel örneklerinden birini yaşamaktasınız.


Doğada hiçbir şey iyi veya kötü bir “amaç” gütmediği için, etkileri daha zorlayıcı görünen bu tip bir Yeniay’ı, kötü enerji zamanı olarak algılamak yerine;

Kendimi ne kadar kontrol edebiliyorum ?, Güven duygusuna yeterince sahip miyim ?, Hayatımdaki insanlarla aramdaki bağlar gerçekten kuvvetli mi yoksa değil mi ? Bedenime, ruhuma ve yaşamıma özen gösteriyor muyum ?” sorularını sormak belirli bir farkındalık yaratacak ve süreci daha rahat geçirmenizi sağlayacaktır.


Yengeç, öncelikli olarak “savunmanın” alanıdır ve yeri gelince nefret veya duygu sömürüsü yoluyla da kendini savunmayı iyi bilecektir. (Yengeç alanının negatif anlamıdır ve bu cümle belirli bir insana yüklenemez) Hafta genelinde özellikle Mars’ın Merkür ve Pluton ile oluşturduğu “kışkırtıcı” görünümler sayesinde, kelimelerinizle diğer insanları acıtabilir, şiddetli tartışmalara çekilebilir ve diğer yandan sözcükleri duygu sömürüsü yapma, kendini acındırma veya pasif agresifliğe aracı yaparak karşınızdaki insanları manipule edebilirsiniz. Oysa belirli bir tartışma alevleneceği anda kendine “dur” diyebilmek yine sizin elinizdedir. Öfke çaresizliğin aynasıdır ve ancak yeterince zeki olmayanlar kendilerini bağırarak, argo sözcükler kullanarak ve şiddete başvurarak anlatabilirler; çünkü kendilerini ifade edecek başka bir yolları yoktur. İşte bu tuzağa düşmemeniz, ilişkilerde şiddetli sözlü çatışmalara çekilmemeniz için bu hafta savunma mekanizmanızı “kendine dur diyebilmek” olarak belirleyin ve süreçten maksimum fayda elde edin ! 


Mars’ın dahil olduğu görünümler ile, panik atak, kanamalar, kesici delici aletler ile yaralanmalar, mide spazmları, mide hastalıkları, trafik kazaları, başağrıları,  kan dolaşım sistemini ilgilendiren rahatsızlıklara karşı özellikle temkinli olmayı tercih edin. 


Bu süreçte faydalı olarak yapılacaklar;

Regresyon, aile dizimi, aile danışmanlığı almak, mağaralar, arkeolojik bulgular ve yer altını ilgilendiren konularda araştırmalar yapmak, evin düzenini yeniden sağlayıcı dekorasyon değişiklikleri, geçmiş olayları ilgilendiren bir yazı yazmak, bilinçaltı çalışmaları yaptırmak, rüya günlüğü tutmak, dini açıdan değerlendirenler için “Ya Rahman Ya Rahim” esmalarını okumak, dini açıdan değerlendirmeyenler için “Temel güvenlik ihtiyaçları üzerine düşünmek ve sevgi alışverişinde bir problem olup olmadığı hakkında gözlemler yapmak.”


Yeniay anında etkin olan Venüs Satürn karesi, 13-19 Temmuz haftasında bağımlılıklardan kurtulmak anlamında yeni yollar açıyor olacak. Sigarayı bırakmak, bağımlı olduğunuz ve size negatif hissettiren insanları yaşamınızdan çıkarma kararı almak anlamında destekleyici olan bu süreçte, ikili ilişkiler hem arkadaşlıklar hem de özel yaşam anlamında testlerden geçiyor olacak. Frekansınızın bir olmadığı herkes ile yol ayrımına gelirken, frekansınızın tuttuğu insanlarla yola devam ediyor olacaksınız. Venüs Satürn karesi ayrıca, geçmişten gelen insanlar ve duygularla karşılaşmak anlamını da taşıyor olacak.


Yeniay anında etkin olan Şiron desteği ile, aile alanınızdaki temel problemleri yeniden gözlemleyebilir, korkularınızla yüzleşebilir, bilinçdışınızdan şu anınıza etki eden en temel korku ve kaygılarınızı daha rahat gözlemleyebilir, iyileştirme amaçlı tedavi süreçlerine katılabilir, bu süreci bol bol ağlayarak, duygularınızı dışa vurarak, korkularınızı kabul ederek belirli bir olgunlaşma döneminin başlangıcı olarak kabul edebilirsiniz


Yeniay zamanı evinizin güvenlik sistemini yenilemek veya kontrol iyi bir fikirdir. Maddi ve manevi güvenliğinizi arttırın ve hem maddi hem de manevi hırsızlıklara karşı temkinli olmayı tercih edin.

Yeniay anında Venüs’ün aldığı açı ve sabit yıldız etkisi, herkesçe tanınmış bir insanın, sanatçının, sporcunun veya sadece tanınmış bir ismin aramızdan ayrılabileceğini göstermekte. 


Yeniay anında Merkür ve Mars bu kez Sirius ile etkileşim halinde olacaklar ve belirli bir ruhsal öğreti ve kadersel zamana göre hem eylem hem de düşüncelerinizde yeni kararlara sebep olacak, sizde değiştirici ve dönüştürücü bir etki yaratacaklar. (Bu yaşam yolunuz için faydalıdır; ancak deneyimlerken zor algılanabilir, örneğin bir ilişkiyi geride bırakmak zorunda olabilir ve o an bunun faydasını göremeyebilirsiniz; oysa yaşam yolunuz için bu gereklidir.)


Yeniay anında yükselende etkin olan sabit yıldız gereği, “mesajlarla ve ruhsal öğretilerle dolu” bir haftada olduğunuzu unutmayın ve evrenin size göndereceği mesajlara kalbinizi açık tutarak, teslimiyet göstermeyi tercih edin.


Güneş ve Ay’a etki eden sabit yıldız Pollux, bu değişim sürecinde çekilecek acıyı, değişimin kolay şartlarda gelmediğini göstermekte.. Unutma, değişim bazen sancılı bir süreçtir; ama iyi olmak için sana zarar veren şeyleri bırakmayı öğrenmelisin.. 


Ayrıca; spekülasyonlar, önemli bir hapsedilme vakası, salgın hastalıklar, kene vakaları, sıcak çarpmaları sebebiyle ölüm, hırsızlık ve öldürülme, ülke güvenliği tehlikeye sokacak riskli eylemler, kadınları ilgilendiren konularda zorluklar, kadın cinayetleri, büyük olmayan deprem etkileri, ordu ve polisin etkin olarak planlı eylemde bulunmaları, iç güvenlik riski yine bu Yeniay konularına dahildir. (Ülke anlamında özellikle Eylül’ün ikinci yarısı ve Ekim ayı risklidir. Seçim sonrası Türkiye isimli yazımda, bloğumda bunu okuyabilirsiniz)


Bu yeniayda etkin olan Jüpiter-Güneş karşılıklı ağırlama durumu, özellikle yaşanmakta olan olayların birden bire büyüyeceği, yayılacağı, çoğalacağı etkiler yaratmakta. Özellikle kütüphane veya bilgi saklanan yerlerin yanması, yakılması, ulaşım araçları ve bilgi ağlarında oluşabilecek teknik arızalar, problemler, eylemler gibi konu başlıklarına da dikkat edilmesi önemlidir. 


Ayrıca, eşcinsellikle ve gazetecilerle ilgili konularda nefret söylemleri veya eşcinsel tercihler ya da bir gazete, gazetecilere karşı planlanan kötücül eylemlere rastlayabiliriz ki asla böyle bir şeyin olmasını dilemeyiz !


Yengeç Yeniay zamanı, 13-19 Temmuz haftasında;

Dinlenin, sakin ortamlarda olmayı tercih edin, tartışmaların içine çekilmekten uzak durun, korku yerine sevgi ile hareket edin, sadece kendiniz için değil, sevdikleriniz ve ülkemiz için de iyi niyetlerinizi eksik etmeyin. Evinizin bakımı ve güvenliği ile ilgilenin, farkında olmadan annelik yaptığınız insanlara karşı yeniden ve olması gereken pozisyonunuzu alın. Alevlenen problemlerin üzerine gitmeyin veya terk etmeyeceğiniz limanın gemilerini yakmayın ! 

Burçlara etkisi: Youtube'a Didem Şarman yazarak kanalıma ulaşabilir, son videolarda kendi burcunuzun etkilerini izleyebilirsiniz.

Didem Şarman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder