20 Şubat 2015 Cuma

Türkiye’nin Astrolojik Haritasında Kadına Yönelik Şiddet Sebepleri & 20 Mart Güneş Tutulması





Ülkemiz Özgecan Aslan’ın ölümünün ardından, bir kez daha en hassas olduğu noktadan yara aldı ve milyonlarca insan aynı anda tek yürek olup, yasa boğuldu. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, istismar ve kadın haklarının sürekli olarak tartışma konusu olması aslında yıllardır adeta kanayan bir yara halinde, ancak ilk kez bu kadar yüksek bir tepki ile ve eşzamanlı olarak kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri protesto edildi. Bunda Özgecan’ın kişisel haritasında “Zuben Elgenubi” yıldızının etkili olması, onu yıldızın anlamsal karşılığı olarak “sosyal alanda devrim, pozitif sosyal reform” yapmak üzere bir misyon taşıdığını da ayrıca göstermektedir. Ancak konu her ne olursa olsun bırakın vahşi bir cinayeti, bünyesi sevgiden oluşan, hassas bir varlık olan kadının saçının teline bile zarar vermek belki de dünyadaki en büyük günahlardan biridir ve hiçbir şekilde tarifi, anlatımı veya telafisi mümkün değildir. 

Bu olaylar esnasında birçok sanatçı ve göz önünde olan isim konuyla ilgili harekete geçerek, olayla ilgili toplumsal duyarlılık başlatmak üzere harekete geçti. Ancak benim özellikle dikkatimi çeken isim, her alanda “beni kullanın” diyerek, tam destek veren ve eyleme katılan, sosyal medya hesaplarında bu durumu sürekli paylaşan Demet Akalın oldu. Bu konuyla ilgili destek veren herkese buradan teşekkür etmek isterim.

Peki kadın cinayetleri ve kadına yönelik istismarın Türkiye’de bu kadar fazla olmasının sebebi astrolojik olarak nedir ? Kadınlar astrolojide Ay ile temsil edilirler. Ay, dişi enerjiyi, kadını ve mundan astrolojide halkın rahat ettiği alanı, iç güvenliği temsil etmektedir. Türkiye haritasında Ay İkizler burcunda ve 29 drc’de konumlanarak 12.eve yerleşmiştir. Yukarıda gördüğünüz harita Türkiye’nin haritasıdır.

29 drc astrolojide problemli bir “sınır” derecedir, çünkü 29 drcde yer alan bir gezegen veya ışık bir diğer burca geçmeye hazırlanmakta, ancak içinde bulunduğu burçla ilgili misyonunu hala daha tamamlamamaktadır. Bu da iki arada bir derede kalmasına ve zaman zaman krizlere sebep olmaktadır. 

Astrolojide 12.ev yine sorunlu bir alandır ve kayıpları, evrensel enerjiyi, iyileşmeyi, şifa bulmayı temsil etmektedir ve içinde maddi, somut hiçbir şey yoktur. Burası tamamen ruhsal, dokunulmaz ve bilinmez enerji ile dolu hassas bir alandır.

İkizler burcu dedikodu, hızlı iletişim, haberlerin oradan oraya taşınması, yüzeysel aktarım, yazılı ve sözlü iletişim, muhabirler, gazeteciler, öğrenim ve eğitim, kısa seyahatler gibi alanları kendi içinde barındırmaktadır.

Örneğin ülkemizde asparagas haberler, ortaya çıkan ve ne olduğu belirlenemeyen ses kayıtları, muhbirler, ajanlar, sürekli yapılan dedikodular, magazinin zaman zaman kötüye kullanımı, gazeteler ve gazetecilerin sıklıkla zor durumda kalmaları, eğitim ve öğretim sistemi ile ilgili sürekli ve durmadan yapılan değişiklikler ve pek tabi ki kadına yönelik kayıplar, kadınlarla ilgili sıklıkla yapılan kayıp haberleri, kadının zor durumda kalması, kadına esasen değer verme konusunda yetersizlik gibi konu başlıkları Ay’ın İkizler burcunun 29 drcsinde ve 12.evde yerleşmesinden kaynaklanmaktadır. 

Aslına bakılırsa 12.ev öylesine yoğun bir enerji barındırır ki, orada ne olduğunu tam olarak tanımlayamazsınız. Ancak kayıplar olduğu kadar şifa, iyileşme, yenilenme ve yeniden doğum alanı da olduğu için, Türkiye’de bu konuda oluşacak en ufak yeni bir farkındalıkla yine bir “kadın” figür her şeyi yeniden düzeltme ve iyileştirme rolü oynayabilir. Bunu siyasi alanda da yapabilir, toplumsal uyanışa destek olmak amacı ile de yapabilir. Yukarıda örneğini verdiğim gibi, sosyal medya gücünü inanılmaz derecede iyi kullanarak, varlığını toplumsal uyanışa destek olmak için kullanan Demet Akalın bunun en son ve en iyi örneğidir.Bunun yanısıra İkizler burcunun temsil ettiği sosyal medya hesapları, ülkemizde birçok kriz anında insanların hızlı haberleşmesine ve birbirlerine yardım ulaştırmalarına sebep olarak "kurtarıcı ve iyileştirici" bir rol oynamıştır. Yani 12.evde yer alan problemlere açık olan İkizler burcundaki Ay, olumlu ve farkındalıkla kullanıldığında iyileştirici ve yardımcı rolleri tahminlerinizin üzerinde iyidir.

Peki neden şimdi bu konu bu kadar yüksek sesle dile getirilmeye başladı derseniz size 20 Mart 2015’te 29 drc Balık burcunda gerçekleşecek olan Güneş Tutulması’nı örnek göstereceğim. Bu tehlikeli ve yine sınır derecede gerçekleşecek olan tutulma, Türkiye’nin 12.evde 29 drcde yer alan Ay’ına tam kare açı kuracaktır. Bir Güneş Tutulması gerçekleşmeden önce ve sonraki en az 3 aya kadar etkilerini yoğun bir şekilde hissettirir, hele ki böyle spesifik bir açı barındırıyorsa.

Esasen şu anda bu tutulmanın etki alanında olduğumuz için, 2015’in Mart ayı özellikle çok ama çok önemli olmakla birlikte, yılın ilk 6 ayı ilgili konularda gündem maddeleri yaşanmaya devam edecektir. Yukarıda belirttiğim gibi özellikle gazeteler, gazeteciler, muhabirler, spikerler, sunucular, eğitim alanında çalışanlar ve tabi ki kadınlar ön plana çıkacak, Ay bir ülkenin halkının gelenekleri, tabuları ve halkın genel durumunu da ifade ettiği için, yaşanacak tutulma bu konulardaki tabuların yıkılması, yenilikler getirilmesi ve bu konularla ilgili yaşanan üzücü olayların iyileştirilmesi için esasen büyük bir farkındalık yaratacaktır. Dolayısıyla yaşanan olaylar içler acısı olsa da, Özgecan bir daha geri gelemeyecek olsa da “bu son olsun” demek için geç değil ve yine kadınların öncülüğünde Türkiye’de bu konuda çok önemli adımlar kat edilebilir. 

Bu süreçte yaşayacağımız her olay, aslında ülkemizin tekamülü, gelişimi ve insanların “sevgiye” uyanabilmeleri için bir ışık olacaktır. 

Gökyüzünün yarısını kadınlar taşır." Cesare Pavese

Didem ŞARMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder