4 Aralık 2013 Çarşamba

TAN TAŞÇI DOĞUM HARİTASI ANALİZİ

TAN TAŞÇI DOĞUM HARİTASI ANALİZİ




Tan Taşçı, yüreği de tıpkı yaptığı müzikler gibi güzel olan, günümüzün en saygıdeğer sanatçılarından biri. Bugün kendi albümleri dışında birçok değerli sanatçıya çalışmalarıyla katkıda bulunan, sadece şarkı söylemekle kalmayıp, aynı zamanda dillere destan olan şarkıların da söz yazarı. Ankara Üniversitesi devlet konservatuarı opera ve şan bölümünden mezun. Bizim bildiğimiz 2005'ten bu yana, bilmediğimiz kısımda ise çocukluğundan beri müzikle her an içeiçe olan, yaptığı başarılı albümler dışında mütevazi kişiliği ve yücegönüllülüğü ile herkesin kalbinde taht kurmuş bir sanatçı.

Almanya Hildesheim'de dünyaya gelen Tan, bugün doğduğu topraklardan oldukça uzak bir ülkenin en başarılı sanatçılarından biri. Henüz küçük bir çocukken, Allah'ın ona vermiş olduğu yetenekleri ve bir gün Türkiye'nin en başarılı sanatçılarından biri olacağını birisi ona söylemiş midir dersiniz ? :)  Kimse söylememiş olsa bile,  o doğduğu anda gökyüzü ve yıldızların konstelasyonu bize bunu söylemekte. Ben de onun hayatındaki başarı grafiğini, yaşam planını, mesleğindeki başarısını ve karakterinin güzelliğini, astrolojik verileri çözümleyerek, sizlerle paylaşacağım. Tabi ki bir kısmını :)

Güneş Akrep Burcu'nda

9.evde yerleşmiş olan Akrep burcundaki Güneş, kişiliği, kimliği ve kariyeri göstermektedir. Akrep burcu oldukça derin ve sezgisel, bu dünyaya ait olan veya olmayan her türlü titreşimi hissedebilen, algıları ve hisleri çok açık olan insanları temsil eder. Akrep, yaşadığı kriz zamanlarıyla birlikte değişir ve dönüşür. Bir başkası karşılaştığı ilk sorunda pes edebilirken, Akrep yaşamında varolan tüm problemli zamanları artıya çevirebilen bir burçtur. Akrep bilindiği gibi intihar etmez, kendi zehrine bağışıktır. Yaşamın zorluklarına en çok direnen burçtur. Bu da onu yaşama bağlayan en önemli özelliklerinden biridir. Tan'ın 9.evdeki Güneş'i, onun yaşama bağlı, yaşadığı krizleri kendi içinde çözebilen, kişisel gelişim, felsefe, dinler, astroloji, yabancı ülkeler ve öğretmenliğe, bilgi paylaşımına meraklı bir kişiliği olduğunu göstermektedir.

Yabancı ülkeleri temsil eden eve yerleşmiş olan Güneş, Tan'ın doğduğu ülkeden başka bir ülkede ünlü olacağını işaret etmektedir, ki nitekim bunu deneyimlemiştir. Üçüncü ve onuncu evlerden gelerek, sekizinci eve yerleşen Başak'taki Mars, Güneş'le 60 drc uyumlu açı kurmaktadır. Üçüncü ev yazarlık ve iletişim, onuncu ev kariyer evidir. Mars'ın bulunduğu sekizinci ev ise gizli olanı, derinde olanı ve dönüşümü anlatır. Bunların hepsini birbirine bağladığımızda, Tan'ın yazdığı şarkı sözleri ile kariyerini olumlu anlamda dönüştürdüğünü, yazdığı sözlerin bir derinliği olduğunu ve insanların üzerinde iyileştirici bir etki yaratarak, Güneş'in Akrep'teki ev pozisyonuyla birlikte "topluma sunduğu değerlerle, kitleleri kontrol etme" yeteneği olduğunu gözlemliyoruz. Bugün Türkiye'de Tan Taşçı dinleyen, takip eden, beğenen ve onun çalışmalarını yakından izleyen çok büyük bir kitle vardır.

Akrep burcunun doğası, Boğa burcunun maddi gücü elinde tutmak isteyen doğasından farklıdır; Akrep manevi gücü elinde tutmak ister. Somut ve maddesel olan her şeyden ziyade, soyut ve psikolojik tatmin yaratan her şeyi sever. Büyümek, gelişmek, öğrenmek ve manevi yanını beslemek onun doyumsuzluğudur. Bu öğrenme hırsı ve manevi yönünü geliştirip, besleme arzusu, onun farklı frekansların titreşimlerine açık olmasını sağlar. Doğuştan getirdiği psişik yetenekleri zamanla gelişir. Rüya görücü, altıncı hissi açık ve farklı frekansları algılayabilen bir ruh seviyesindedir. Bu durum herkesde farklı görülür. Tan'ın yazdığı şarkılar ve ses rengi, ilahi olana aracılık ettiğinin, onun frekansından beslendiğinin en güzel kanıtıdır.

ASC Oğlak

Yükselen Oğlak burcu öncelikli olarak yükselme hırsı ve iş hayatında hedeflenen başarıları anlatır. Ketumdur ve sözlerini seçerek anlatmayı tercih eder. Onun içindeki bu başarma aşkı aslında en tepede zirvede olmayı istemesindendir. Nitekim bu hırs çok sessizdir ve dışarıdan görünmesi neredeyse imkansızdır.  Bu görünüm Tan'ın çalışma hayatının onun dünyasında öncelikleri arasında ilk sırada olduğunu belirtmektedir. Daima yükselen bir başarı grafiği ve sürekli üzerine koyarak gitmek onun yaşamda arzu ettiği şeylerin başındadır. Yükselen Oğlak burcu olarak Tan mesafeli, soğukkanlı, azimli, başarma aşkı olan, saygıdeğer, seçkin ve sorumluluk duygusu son derece gelişmiş bir insandır. Olgun kelimesinin karşılığını tam olarak burada görebiliriz. Zaten eğer siz sosyal ağlarda Tan Taşçı'yı takip eden biriyseniz, O'nun mesafeli, insanlarla yüzgöz olmayı tercih etmeyen ancak kendisine değer veren tüm fanlarına da karşılığını veren bir insan olduğunu gözlemlersiniz. Yine paylaştığı yazılara baktığınızda son derece olgun ve öğretici yaklaşımlarda bulunmaktadır. Bunların hepsi yükselen Oğlak burcu ile birlikte Tan'ın yaşından olgun bir ruh olduğunu göstermektedir, zira yükselen yöneticisi Satürn'dür ve Satürn erken olgunlaşmayı, yaşından büyük davranmayı, kuralları olan, yaptırım gücü yüksek kişileri temsil eder. Hatta bu örnek için en güzel söz sanırım şudur "Genç ve güzel bir bedendeki, yaşlı ve olgun ruh.."

Haritanın lordu yine Satürn'dür ve Satürn hem yükselen yöneticisi hem de harita lordu olarak önemli bir konum kazanmış ve Tan'ı Satürnyen bir insan haline getirmiştir. Satürn hakimiyetindeki insanlar son derece ciddi tarafları olan ve hayatlarına kolayca birilerini almakta zorlanan insanlardır. Hem özel hayatı hem de çevresinde birlikte olacağı insanları çok dikkatli seçer ve hatta bazen uzun süre yalnızlığı tercih edebilir, zira Satürnyen bir insan için iki önemli temel konu vardır. Birincisi güveneceği, onu olduğu gibi kabul edecek, yargılamadan sevecek insanları bulmak, ikincisi ise onunla aynı bilgelik seviyesinde olan insanları hayatına alabilmek. İşte bu Tan için bir handikap oluşturur. Çünkü bilge bir insanla dostluk kurabilmek veya özel hayatına alabilmek yaşadığımız dönem gereği oldukça zorlu bir yoldan geçmek gibidir. Bilge kimdir ? Bilge hiçbir şey bilmediğini kabul eden, sofistike yaşam tarzından uzaklaşmış ve kendini tamamen doğaya teslim etmiş kişidir. Yaşadığımız maddi dünyaya bakacak olursak böylesi insanlarla karşılaşmamızın gerçekten de nadiren olduğunu fark edebileceksiniz. Böylece Tan'ın özel hayatı ve arkadaş çevresinde sayılı insanla görüşmesinin nedenini sanırım gayet açıkça anlayabilmiş olduk.

Haritada Satürn'ün çok önemli bir konumu ve anlamı olduğunu söylemiştim. Tan'ın haritasındaki özel anlamlarından biri de Satürn'ün Merkür ile olan kavuşumu ve beşinci ve altıncı evlerin Satürn hakimiyetinde oluşudur. Satürn Merkür kavuşumunun astrolojide iletişim kayıplarına sebep olabileceğini öne süren onlarca astrolog olmuştur. Baktığımızda iletişimde bir kısıtlanma da diyebiliriz. Peki bu kısıtlanmanın Tan'daki etkisi nedir şimdi bunu incelemeliyiz. Terazi burcunda kavuşum halinde olan Merkür ve Satürn, Terazi burcu ikili ilişkileri anlattığı için öncelikli olarak ikili ilişkilerde iletişimin mesafeli ve çok seçici olduğunu gösterir. İkinci olarak da devletle, danışmanlarla, davalarla  ve avukatlarla ilgili gelişebilecek problemleri gösterebilir. Ancak bunlar kişisel problemlerdir, daha genele açacak olursak, bu Merkür Satürn kavuşumunun son derece önemli bir özellik taşıdığını fark edeceğiz. 

Yazdığı sözler, söylediği şarkılar ve iletmek istediği mesajlarla (Merkür), Tan'ın bir otorite figürü(Satürn) haline geleceğini belirtmeliyim. Gerçekten de Tan tüm şarkılarını kendi yazmaya devam ediyor ve özellikle 2014 için planladığı şarkı sözleri herkesin ruhunu etkileyecek ve kalbinden yakalayacak türde. Otorite figürü olmak seneler alan bir durumdur ve çok çalışma ile emek ister. Tan'ın müzik hayatına başladığından beri kendi sözlerini yazıp besteliyor olması ileride kazanacağı bu güçlü konum için gösterdiği emek ve azimdir.

Altıncı evin yöneticisi Satürn, Merkür ile Terazi burcunda kavuşum halinde. Bu görünüm Tan'ın sanatla (Terazi) ilgili bir alanda şirket sahibi (Satürn/Merkür) olacağını gösterir. Nitekim iş hayatını gösteren evin yöneticisi Merkür'ün Satürn ile yaptığı bu kavuşum onu 2013 Ekim ayı itibariyle şirket sahibi yapmış, Tan T-Cetveli adında kendine ait bir müzik şirketi kurmuştur.  Satürn aynı zamanda ikinci evin yani sahip olunan mallar ve maddi gelirler evinin yöneticisidir. Bu durumda kurduğu şirketten para kazanacağını da göstermektedir.

Bu şirketin kurulmasının en önemli taraflarından biri şüphesiz Güney Ay Düğümü'nün Oğlak burcundaki yerleşimi ve yine Satürn'ün güney ay düğümünün sahibi/ dispozitörü olmasıdır. Güney ay düğümü karmayı ve bizim tamamlamamız gereken bu hayat deneyimimizdeki karmamızı gösterir. İçinde bizim yaşam amacımız saklıdır. Bu yaşam amacını gerçekleştirirken Kuzey Ay Düğümü'nden yardım alırız. Tan'ın T-Cetveli'ni açması, onun bu yaşam deneyimindeki önemli bir görevini yerine getirmesi ve geçmiş yaşamından zorunlu olarak getirdiği bir karmayı tamamlamasına vesile oluyor.

5.evin yöneticisi Merkür, Satürn ile kavuşum halinde. Bunun anlamını daha önce ilişkilerdeki seçicilik ve mesafeli duruş olarak aktarmıştım. 5.ev aşk hayatı, çocuklar ve şansı doğrudan simgeler. Tan'ın aşk hayatı ve çocuklar konusuna mesafeli bakışı veya bu alandaki korkuları, aslında belirttiğim gibi "bilge" biri ile karşılaşana dek sürecek. Böyle bir pozisyonda şans konusundaki inancı şöyledir "Şansı herkes kendi yaratır. Bir insan çalışarak, emek vererek ve doğru yolda kalarak şansını kendi elde eder.."

Şans/Kader Noktası 1.evde

Kader noktası bir diğer deyişle Pars Of Fortune kişinin, bu yaşam deneyiminde sıklıkla kadersel olarak çekildiği konuları ve şansını anlatır. Birinci evdeki şans noktası Tan'ı doğuştan "korumaya almıştır" Bu görünüme sahip bir insan başına ne gelirse gelsin, olaylardan bir süre sonra fayda sağlayacak ve ilahi bir elin kendini daima koruduğuna inanacaktır. Kova burcundaki Pars Of Fortune' nın sahibi de Satürn'dür. Tan kadersel olarak bir yapı kurmaya, inşa etmeye çekilecektir. Onun amacı sadece şarkı söylemek değil, müzik sektöründe kalıcı ve sağlam bir yapı inşa etmektir. Kova burcu teknik, teknolojik, uzay ve evrene dair ve astrolojiyle ilgili de bir burçtur. Dolayısıyla Tan'ın bu konulara özel bir ilgisi olduğunu belirtmeliyim. Şans Noktası birinci evde olan Sergen Yalçın ve Gülşen de aynı şekilde ilahi korunma altındadır.

Ay Yay Burcunda

Yay burcundaki Ay iyimserlik ve her şeyin altında bir iyi niyet ile pozitif düşünce yaratılmasını sağlar. Gerçekten de Tan'la konuştuğunuzda her birkaç cümlesinden biri şudur "Öyle mi, ama bu anlattığının şöyle bir iyi tarafı, bir faydası var.." Gerçekten de sizin kötü olarak tabir ettiğiniz bir şeyin, bir anda iyi bir tarafını gösterme konusunda çok başarılıdır. Yay aynı zamanda yurtdışı ve yabancıları göstermektedir, Ay ise anne figürünü. Tan'ın annesinin doğum yeri yurtdışında bir ülkedir. Bu anlamda Ay Yay burcunu karşılamaktadır. Pozitif yapısının dışında Ay Yay burcunda iken, Tan yaratılıştan bilgisini ve tecrübelerini paylaşma ihtiyacı hissedecektir, çünkü Yay burcu öğretmen arketipine sahiptir ve Ay'ı Yay'da olan biri bildiklerini paylaşarak, felsefe, astroloji, kişisel gelişim alanlarında tecrübe edinerek ve insanlara bilgi aktararak kendini daima iyi ve güvende hisseder..

Ay'ı Yay burcunda olan insanlar filozof gibi görünürler ve yüksek idealler taşırlar. Yüce bir amaçla bu dünyada olduklarının farkındadırlar ve sürekli olarak dinleri, yaratılışı ve bu yaşamda ne için bulunduklarını sorgularlar. Örneğin Tan geçmiş bir tarihte şunu yazmıştır  "Sorgulamaya açık olmayan hiçbir inanç inandırıcı değildir." İşte bu O'nun Ay Yay burcu konumunda doğmasıyla hissettiği doğal bir sorgulama yeteneğidir.

Ay'ın Mars ile kurduğu kare açı, özellikle kariyer konusunda zaman zaman stres yaptığını göstermektedir ki başta belirttiğim gibi Satürnyen bir insanın hata yapmamak istemesi, mümkün olan en güzel ve doğru işleri paylaşma ve mükemmellik arzusu taşıması oldukça normaldir. Bu görünüm aynı zamanda hayatına girebilecek olası "manipulatif" enerjili kadınlara karşı onu uyarır.
Eş modeli kişisel gelişim alanında çalışan biri veya yabancı kökenli bir kişi olabileceği gibi bir öğretmen de olabilir.

Venüs Neptün Kavuşumu

Astrolojinin en güzel kavuşumlarından biri olan bu görünüm, "sihirli kavuşum" olarak adlandırılmıştır. Bir erkek veya kadının haritasında bu görünüm altında, uzun süren belirsiz ilişkilerden sonra, hayallerindeki ilişkiyi yaşamak sözkonusudur. Tan'ın haritasında bu görünüm kitlelere hitap ettiği yerde konumlanmıştır. Venüs doğrudan bir sanat göstergesidir, Neptün ise ilahi olanı temsil eder. Tan'ın yazdığı ve söylediği şarkılarla yani uyguladığı sanatla aslında ilahi olana aracı olduğunu bir kere daha görmekteyiz. Kitlelere hitap ettiği yerde olan bu kavuşum, Venüs Neptün'ün "ilahi aşk" anlamı ile, insanlara muhteşem aşk şarkıları yazabileceğini ve bu şarkılarda çoğu zaman kişisel gelişim odaklı ve ilahi aşka bağlayan cümleler olduğunu görebiliriz. (Venüs Neptün kavuşum Yay)

Tan'ın haritasındaki bu hassas ve özel görünüm ve ilahi olana aracılık etmekteki açık enerjisi bir kere daha Yıldızların etkisinde kanıtlanır gibidir. Tan'ın Güneş'i Sirius yıldızı ile birlikte yükselmiştir. Sirius anlamsal olarak yaptığı bir işle "bir başka enerjiye aracı olanı" ve bu işle kitlelere hitap etme, kitlelere mesaj vermeyi anlatır.  Talih, ün ve şöhret göstergesi olduğu gibi kişinin düşünce gücünü genişletir, evrensel boyutta düşünebilme kabiliyeti verir. Sirius sihirli bir yıldızdır ve kutsal metinlerde çok defa yer verilmiştir. Örneğin Kuran-ı Kerim'de "Doğrusu Şi'ra yıldızının Rabbi de O'dur" şeklinde geçen ayet Sirius yıldızı ile ilişkilidir.

Ruh & Karma Noktası

Ruh noktası her şeyin başlangıcı, kişinin kim olduğu ve ruhunun özünü yansıtır. Tan'ın Ruh Noktası 18 drc Yay ve karma noktası da 21 drc Yay burcundadır. 11.eve düşen bu noktalar iyi talihli bir eve düşmüştür ve ruhun pozitifliği ile karmanın bu yaşam deneyiminde talihli bir şekilde çözümleneceğine işarettir. Noktaların sahibi Jüpiter, Terazi burcundaki stelyuma dahildir ve bu stelyum ile uyumlu açı kurmaktadır. Bunlar ruhundaki sanatsal yetenekler ve karmanın sanatsal bir alanda faaliyet göstererek çözümleneceğine dair işaretlerdir.Yay burcu topluma daima bir mesaj vermek ve öğretmek ister. Tan'ın ruhu bu yaşam deneyiminde bildiklerini, hissettiklerini paylaşmak ve paylaştıkları, duruşu, yaşamı ve yaptıklarıyla bir mesaj vermek amacıyla donatılmış durumdadır. Bu konstelasyonda kişi muhakkak spiritüel yaklaşımlar içinde olacak, enerji çalışmaları ile ilgilenecek ve öğretmen görevini üstlenecektir.

Şiron Boğa'da

Maddi değerlerin önem kazanacağı bu hayat deneyiminde, "güven" duygusu asıl arayışı olacaktır. Şiron Boğa burcu eğer aradığı güveni insanlarda bulamazsa, sürekli olarak maddi güvence içinde olmak isteyecek, yatırımlar yapacak ve maddi gücü elinde tutmak isteyecektir. Boyun ve boğaz sorunlarına karşı hassas bir bünyesi vardır. Bilgelik kazandığı alan "üretmek ve insanlara güven vermektir."  
Haritamızda Şiron yara aldığımız ve bu yaralarla birlikte yaşamayı öğrendikten sonra bir gün tamamen onlardan özgürleştiğimiz, bilgelik kazandığımız yeri gösterir. Şiron yaralı şifacıdır. Tan'ın 3.ev çıkışında Boğa burcunda konumlanmış Şiron'u onu insanlara güvenme konusunda yaralayabilir. Güveninin boşa çıktığı durumlar yaşamış olabilir. Fakat bu pozisyon, yıllar içinde, onu 3.ev konuları ve güven duygusu ile ilgili bilgelik sahibi yapmaya devam ediyor. 3.ev iletişim, düşünce dünyası ve yazarlıkla ilgilidir. Yazdığı şarkı sözleri ile insanları ve özellikle kendini iyileştirdiğini keşfediyoruz. Şiron'un şifa veren tarafı, Tan'ın haritasında üçüncü ev aracılığı ile yani kurduğu iletişim ve yazdığı sözler aracılığı ile ortaya çıkmıştır. 3.ev aynı zamanda el becerilerimizi gösterir. Ellerini özellikle koruması gerekir ve bunun dışında müzik yapan biri için el becerisi bir müzik aletini çalabilmektir. Nitekim Şiron mitolojide aynı zamanda öğretmendi ve savaş sanatları derslerinin dışında müzik öğretmenliği de yapıyordu. Tan'ın bu alanda bilgelik kazandığını görüyoruz. Kendisi piyano, gitar ve farklı müzik aletlerini de çalmaktadır.

3.ev çıkışı aynı zamanda Şiron'un 4.evde olması demektir. 4.ev kişinin geçmişi, ruhu, kim olduğu ile ilgilidir. Geçmiş yaşamlara inananlar için, Tan'ın ruhu yara almış ve yaralarını iyileştirmeye devam eden bir şifacıdır. Geçmiş yüzyıllara bakacak olursak, zaten tüm şifacıların bir şekilde "yara" aldığını görüyoruz. Bu kimi zaman engizisyon ile kimi zamanda iyileştirmek için insanlara yardım eden şifacıların emeklerinin karşılığını bir türlü bulamamaları, çeşitli şekillerde yargılanmaları suretiyle gerçekleşmiştir. Bu hayat deneyimine göre yorumlayacak olursak, aile soy ağacında ve atalarında şifacılar bulunmaktadır.

Tan Taşçı'ya ait harita yorumunu genel hatlarıyla, spesifik alanlara girmeden paylaşmış bulunuyorum. Yaşam yolunun daima aydınlık olmasını dilerim.

Didem ŞARMAN

3 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı ve tespit olmuş okurken çok keyif aldım

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı mükemmel tespit olmuş okurken çok keyif aldım

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı mükemmel tespit olmuş okurken çok keyif aldım

    YanıtlaSil