10 Aralık 2013 Salı

BİR BAŞAK BURCU AMELİYAT OLMAYA HAZIRLANIRSA ... :)



Planlanan iki ameliyat: Deviasyon (Burun) ve Bademcik aynı anda

Ameliyatları olacak kişi: Başak

Ameliyata 16 gün kala doktoruna sormak istediği soruları hazırladığı mail aşağıdadır.

Eğer Başak burcuysanız yükseleniniz Başak ise veya Ay burcunuz Başak ise siz de her şeyi en ince ayrıntısına dek hesaplayan, detaylara önem veren ve bu detaylar yüzünden dert sahibi olan biri olmaya yatkınsınız demektir; çünkü sizin işiniz tüm olasılıkları düşünmektir. Bu da sizi her şeyin mükemmel olması arzusuna götürür. Bu hayat deneyiminizde öğreneceğiniz en önemli şeylerden biri de, hiçbir şeyin ve hiçkimsenin mükemmel olamayacağıdır :)


2) 24 Aralık'a verilen öngörüşme, 20 Aralık Cuma gününe verilebilir mi çünkü önceden görüşmek istiyorum.


3) Bademcik ameliyatını yapacak olan doktor ile de görüşmek gerekir mi yüzyüze ? Telefonunu rica edebilir miyiz

4) Ameliyat öncesi şimdiden antibiyotik kullanmam gerekir mi, boğazımda enfeksiyon varsa diye ?

5) "... ilacı" kullananların bademcik ameliyatının sıkıntılı geçtiğini duydum, bu konudaki görüşler neler ?

6) Bademcik ameliyatı klasik yöntemle mi yapılacak yoksa Thermal Welding yakma yöntemiyle mi ? Ben Thermal Welding yapılmasını tercih ediyorum, ameliyat sonrası kanama riskinin en aza indiğini okudum birçok yorumda.

7) Bademcik ameliyatı olan hastaların yaygın görüşü, ameliyattan sonra özellikle ilk hafta ciddi yutma güçlüğü, acı ve su bile içememe hali. Böyle bir durumda ilk üç gün burnum da kapalı iken, gerçekten normal nefes alabilecek miyim ?


8) Hastanede üç gün yatabilir miyim ? Kanama olma riskine karşı hastanede mümkün olduğunca fazla yatmayı tercih ederim. Mümkün mü özel sigortam açısından ?


9) Ameliyat sonrası herhangi bir durumda iki doktora da 7/24 ulaşabiliyor muyum ? Herhangi bir komplikasyon gelişirse ikinci kez ameliyata alınmam gerektiğinde saat kaç olursa olsun kendi doktorum orada olacak mı ?



10) Bademcik ameliyatı olanların görüşlerini okuduktan sonra burun ameliyatı korkumu tamamen aştım, ancak yine de bilmem gereken bir şey var mı ? İkisi bir arada zor olur mu ?



11) Narkoz korkusunu yenmek için herhangi bir egzersiz yapmalı mıyım ?



Şimdilik sorularım bunlar. Teşekkür ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder