10 Nisan 2017 Pazartesi

11 Nisan 2017 Terazi Burcu'nda Dolunay Etkileri #Astroloji






Yunan mitolojisinde Uranüs ve Gaia'nın kızı ve Zeus'un Metis'ten sonraki ikinci karısı olan adalet Tanrıçası (ilahi adaletin temsilcisi) Themis'in gözlerinin bağlı olması tarafsızlığını, içgörüsünü ve vicdanı ile karar verebilmesini anlatırken, kılıcı, savaşları başlatabilme gücüne de işaret eder. Terazi, sakin ve iyi gibi görünen, ancak tüm savaşların başlangıç aşamasını oluşturan en önemli alandır.

11 Nisan 2017 saat 09:07’de Terazi Burcu'nun 21. derecesinde gerçekleşen Dolunay, öncelikli olarak artı eksi bir haftada etki ederek, 4-18 Nisan 2017 tarihlerinde yoğun şekilde etkisini gösteriyor olacak.

Yeniay ve Dolunay’ların genel olarak yeni başlangıçlarla ilgili olduğu iddiası birçok astrolog tarafından kullanılmaya devam ediyor olsa da, bunun gerçeklik payı tartışmalıdır; fakat Dolunay’ların spiritüel anlamda bir başlangıçtan ziyade tamamlanma enerjisi yaydığı daha gerçekçi bir görüş olabilir.

Nihayetinde Ay’ın kütlesi yaklaşık olarak dünyanın sekiz binde biri ve Dünya’ya uzaklığı 384. 401 km olsa da, evrelerinin insanlar, doğa ve dünya üzerinde meydana getirdiği somut etkileri gözlemleyebiliyoruz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Hasan Baydar’ın Ay’ın evreleri ve tarımsal faaliyetler yazısından bir bölüm:

“Belki de yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan bilgiler, tecrübeler ve gözlemler, Ay'ın hangi devresinde neyin yapılıp yapılmayacağını onlara öğretmiş; "Hangi ürün ne zaman ekilir, ne zaman toplanır?", "Meyve ağaçları veya asmalar ne zaman budanır veya aşılanır?", "Haşere ne zaman ürüne musallat olur?", "Koyun ne zaman koça katılır, ne zaman kırkılır?", "Bulgur, salça,  turşu, peynir, ekmek ne zaman yapılır?", gibi soruların yanıtını çoğu kez geceleri gökyüzündeki ayın hallerine bakarak vermişler; bir bakıma Ay'ın devreleri onların ziraat takvimi olmuştur. 

       Öyle ki, bu takvimi takip edenlere göre, Ay'ın eskisinde (dolunaydan yeniaya kadar olan küçülme devresi) ekilen veya dikilen ürün daha verimli olur; özellikle Ay'ın dolunay devresi ekim/dikim zamanıdır. Ay'ın yenisinde (yeniaydan veya hilalden dolunaya kadar olan büyüme devresi) ekilen, dikilen, biçilen veya toplanan ürün böceklenir, küflenir. Koyun yeniayda kırkılmaz, aksi halde yünü çabuk kopar ve güvelenir.”

Örneğin bazı araştırmalara göre Dolunay zamanlarında uykuya dalmamız zorlaşırken, daha az melatonin hormonu salgılıyoruz. Araştırmalara katılan insanlar Dolunay sürecinde uykudan uyanma süreçlerini daha halsiz olarak tanımlamışlardır.

Yüksek hemşire Çiğdem Örsdemir Tavukçu 29 Kasım 2013Te bir gazeteye verdiği röportajda Dolunay’da doğumların normal zamanlara göre daha zor olduğunu belirtmiştir:

 Mesela dolunayda doğumlar çok ve zor olur. O yüzden gece nöbetlerime giderken dolunay var mı diye bakarım. Bilimsel bir açıklaması var mı, yoksa evrenin gücü mü bilemiyorum ama bu durumlar bizim yaşadığımız gerçekler.”
 
İngiltere’de yapılan bir araştırmada ayın döngülerinin kadınların doğurganlığı üzerinde etkileri olduğu ortaya konmuştur.

iki Hintli bilim adamı, 1980 ve 1984 yıllarındaki Dolunaylar sırasında görülen suç oranının bariz şekilde arttığını kaydetmişlerdir. Bu çalışmalar, bir tıp dergisi olan "British Medical Journal"da yayınlandı.

Araştırmacı Prof. C. P. Thakur'a göre, Dolunay günlerindeki intihar ve cinayetlerin artış sebebi, insan vücudundaki gel-git dalgalarıdır. Dolunay sırasında Dünya, Ay ve Güneş, aynı doğru üzerinde olduklarından, Ay'ın insan üzerindeki çekim kuvveti ile birlikte vücuttaki su miktarı normali aşar. Bunun bedende yol açtığı değişimlerle ise, suç işleme eğilimini artırır.

Diğer yandan, Astroloji dilinde bir Yeniay veya Dolunay’ın “Başlangıç” veya “Kaliteli bir tamamlanma” zamanını anlatıp anlatmadığı, onun kendi içinde oluşturduğu açılar ve pozisyonlarla da yakından ilgilidir. 

Terazi, seçim ve tercih yapmayı, sosyal ilişkileri, adalet kavramını (adaletli davranmak veya davranmamak), dengelemeyi (denge veya dengesizlik) ve genel olarak “İkili ilişki halinde olmayı” anlatan bir alandır. Bu alan, genel olarak aşk ile anılsa da, Terazi ve aşk arasında doğrudan veya direkt değil, ikinci ve dolaylı anlamlar aranmalıdır. Gerçek aşk, Balık Burcu’nun sembolize ettiği bir konudur. 

Yeniay ve Dolunay’lar aldıkları açılara göre, hayatı kolaylaştıran veya zorlaştıran enerjiler yayarlar. Siz de bu enerjilere göre yaşamınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Gökyüzünde veya yeryüzünde gerçekleşen hiçbir doğa olayının belirli bir “amacı” yoktur. Ortaya çıkan enerjiler sadece birer aracıdır.  Dolayısıyla “Kahrolası Satürn” gibi tabirler, tabi ki yine ve sadece insanoğlunun kullanabileceği tanımlamalardır. Unutmayın ki, herkes kendi ışığının yettiği kadarını, kendine göre anlamlandırabildiği gerçekleri kendince yaşayabilir..

11 Nisan’da gerçekleşen Dolunay’ın, Uranüs ile oluşturduğu tam karşıt açı, yaşamınızda hiç beklemediğiniz şekilde hızlı, ani ve devrim yaratabilecek gelişmeleri göstermekte. Bu ikili ilişkilerinizde ani krizler anlamı taşıyabileceği gibi, ilişkisi olmayan biri için ani bir tanışmaya da sebep olabilecek. Dolayısıyla yine, “Herkes kendi haritasında aldığı açılara göre bu Dolunay’ı olumlu veya olumsuz yaşıyor olacak..”

Uranüs ile etkileşimdeki Dolunay size “Bağımsızlığı korumak mı, ilişkiyi sürdürmek mi ?”,  “Bir tercih yaparak kendine yeni bir yol çizmek mi yoksa gelişebilecek krizleri bekleyip, daha sonra mı tercih yapmak” gibi konuları düşündürürken, Uranüs, Satürn ötesi bir planet olduğu için buradaki gelişmeleri evrensel olarak kabul etmeli ve sürece müdahale etmeye devam edersek de bir yere varamayacağımızı, aksine kendi yolumuzu tıkayacağımızı fark edebilmeliyiz.

Dolunay Jüpiter ile kavuşumda olacağı için özellikle geçmişten bugüne problemli gelen ancak üzeri örtülü olan ilişkiler, evlilikler ve ortaklıklarla ilgili problemlerin giderek büyüyüp önünüze çıkacağı zamandasınız. Dolayısıyla bu konulardaki sorunlarla yüzleşip, hayatınızda ve devam eden ilişkilerde yeni tercihlerde bulunmanız gerekecek.
 
Terazi, diplomasiyi anlatan alan olarak; bu Dolunay sürecinde anlaştığınız, uzlaşmaya vardığınız, ilişki geliştirdiğiniz kişiler ve konularda, evlilik, ortaklık ve yakın dostluklarda ani krizlerin gündeme gelebileceği ve uzlaşmaların bozulabileceği zamanı anlatmakta.  

Dünyada da bu enerjinin etkisi, ılımlı görülen ilişkilerin aniden bozulması ve hatta “Hiçbir şeye karışmıyor gibi görünen” bir ülkenin adeta savaşın fitilini ateşlemesi ve diğer ülkelerin arasını bozması şeklinde gözlemleyebilirsiniz.  Terazi, yeri gelince ikili oynamak, böylece savaşları başlatmaktır.

Dolunay’ın yöneticisi, gökyüzünde Balık Burcu’nda ilerleyen Venüs, Satürn ile kare ve Şiron ile kavuşumda: Bu süreçte arkadaşlık ilişkileri, ortaklıklar ve özel yaşamı ilgilendiren ilişkilerde memnuniyetsizlik, yetersiz görme, iş hayatı engelleri, fazla eleştiri, beğenmeme, yüzeysel kalma gibi durumların engel yaratabileceği ve sonlandırıcı etki yaratabileceği görülmekte. Hayatta hiçbir şeyin dört dörtlük olamayacağını hatırlamalısınız; ancak yine de hoşnut olmadığınız şeyleri söylerken, bunu karşınızdakini incitmeden ve onun izin verdiği kadar yapmalısınız. Bu zaman diliminde yapılan iş ortaklıkları ve kurulan özel ilişkiler gökyüzündeki Retroların etkisinden dolayı ileriki dönemde yanıltıcı olabilir veya yarıda kalabilir. Bu yüzden yeni tanıştığınız insanlara şans vermeyi, zaman tanımayı tercih edin.
 
Venüs’ün gökyüzünde bulunduğu Balık Burcu ise, modern yöneticisi Neptün ve klasik yönetici Jüpiter’den dolayı yanılgıları, şifayı, iyileşmeyi, ruhsal çalışmaları, genişlemeyi, bırakamamayı, sorgulamadan teslim olmayı ve bağımlılıkları gösterir. Venüs Balık Burcu’nda teknik olarak yüceldiği yerdedir ve ilişkilerde pasif davranmayı, bağımlı kalmayı, gerçekleri görmekten uzaklaşmayı, aşırıya kaçan ve kendinden ödün veren fedakarlık davranışlarını gösterir. Tanıştığınız yeni insanlara bir perde arkasından baktığınızı ve her şeyin fazla büyüleyici fakat gerçeklerden uzak olduğunu düşünün; ancak şimdi gerçekçi yaklaşımları gösteren Satürn, Venüs’e sert bir kare açı ile bakarak, bağımlılıklarınızdan, gereksiz fedakarlıklardan uzaklaşmanızı sağlarken, ilişkilerdeki problemlere gerçekçi gözlerle bakmanızı ve yolunuzu buna göre çizmenizi sağlıyor olacak. Bu süreç sigarayı bırakma girişimi için kullanılabileceği gibi, uzun süredir devam eden zararlı alışkanlıklar ve yoran ilişkileri geride bırakmak açısından da elverişli olacak. (Retro zamanları karmik süreçleri anlatırlar ve uzun süredir sonlandıramadığınız, ancak sizin açınızdan zorlayıcı olan deneyimlere gerçekçi gözlerle bakıp, sonlandırmanıza yardımcı olurlar. )

Gökyüzünde Dolunay yöneticisi Venüs, Jüpiter ile karşılıklı ağırlamada; geçmişten gelen konu başlıkları ve çözümlenmemiş problemlerle karşılaşarak, yüzleşmenizi elzem kılan bu görünüm, sosyal ve özel ilişkiler, ortaklıklar ve evliliklerde problemleri büyütürken, ruhsal olarak şifalanmanıza, yaşamınıza daha rahat ve temiz şekilde devam etmenize yardımcı olmak istiyor. Bu süreçte yarım kalan kurslara, eğitimlere, yurtdışı veya şehirdışı bağlantılı işlere odaklanmak oldukça verimlidir. Önceden alınmayan paraların alınması, önceden netleşmeyen ve yarım kalan işlerin netleşmesi anlamında süreci faydalı kullanabilir, çok eskiden tanıdığınız insanlarla yeniden karşılaşabilirsiniz.

Bu noktada ilk kez karşılaşacağınız ilişkiler, Nisan ayı içerisinde mutlaka kendinizde çözümlemeniz gereken eksik veya gereğinden fazla bir yönü işaret eden davranışlarda olacaklar ve ruhsal bir bağ hissedeceksiniz. Bu ilişkilere uzun vadeli bakmak yerine, sürecin öğretici taraflarının farkında kalmak daha az hasarla zamanı atlatmanıza yardımcı olacak.

Dolunay anında devam eden Venüs Retro sürecinin ilişkiler ve iş hayatınıza etkilerini öğrenmek için tıklayın: 




Dolunay anında etkin olan Pluton etkileşimleri; Haritasında tetiklenenler için miras sahibi olmaya, uzun süredir beklenen iş davalarının sonuçlanmasına sebep olabilir.
  
Mayıs ayında açılacak yeni Astroloji Eğitimi sınıfımıza kayıt ve bilgi için tıklayın: http://www.didemsarman.com/astroloji-astroloji-egitimi-6.html

Sağlık Anlamında;
Bel bölgesi, böbrekler, rahim ve karın hassastır. Şeker hastalığı, soğuk algınlığı yatkınlığı ve baş bölgesi ile ilgili problemleriniz varsa, bu Dolunay haftasında bedeninizi daha fazla koruyun.

Ülke Anlamında;
Arabuluculuk, uzlaştırıcılık gibi konuların ani şekilde sona ermesine sebep olacak, anlaşmaların bozulacağı bir Dolunay zamanındayız. Dünya genelinde “savaş” konusu ile ilgili anlaşmaların, barış sağlanan tarafların yok olabileceği bir süreçten geçmekteyiz. Bu süreçte ani şekilde “Açık düşmanlıklarla” karşılaşabiliriz. 

Avukatlar, adalet kurumları, siyasetçiler ve adaletle ilgili kişiler bu hafta risk altındadır.
Gazeteciler, üniversite görevlileri, yazarlar, okutmanlar ve gazetelerle  ilgili konuların ön plana çıkabileceği bir haftadayız.

Ani özgürlük hareketleri, haklarını arayan gruplar, marjinal düşünceleri olan insanları sahnede görebiliriz. 

Bu süreç referandum sürecinde ülkemizin içeride düşmanlıkla karşılanması anlamını taşıyor; çünkü Dolunay, Türkiye haritasının muhalefet, vatan toprakları, iç güvenlik alanında yer alan Mars’ı tetikliyor olacak.

Ülke ile ilgili öngörülerim ve Önümüzdeki 10 Yıllık süreci anlattığım yazımı buradan okuyabilirsiniz:

Neler Yapabilirsiniz
-Yakın çevre, akrabalar, kardeşler ve komşularla ilişkilerde problemlerle yüzleşerek yeni kararlar alabilirsiniz

-Yazı yazmak ve kendini yazılı olarak ifade etmek bu süreçte faydalıdır.

-Trafik konusunda dikkatli olmayı tercih etmelisiniz.

-Manipulatif hareketlerle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden haklarınızı daha iyi korumayı öğrenmeniz gerek.

-Büyük projeleri düşünmek ve bu konuda çalışmalar yapmak, gelecekle ilgili önemli kararlar almak için 5 Mayıs’ı beklemeyi tercih etmelisiniz.

-İletişimde köşeli olmak yerine esnekliği tercih etmek, kapalı olmak yerine daha açık konuşmak ilişkiler açısından faydalı olacaktır.

-Bilinçaltı ve dönüşüm çalışmaları için süreç olumludur. (Psikologların uyguladığı)

-Bir korkuyu, kaygı veya takıntıyı geride bırakmak, hoşlanmadığınız fikirlerden uzaklaşmak için çeşitli psikolojik çalışmalardan yararlanabilirsiniz.

-Geçmişteki konular ve kaygılarınızla yüzleşebileceğiniz zamandasınız.

-Sosyalleşmek için uzun zamandır planladığınız veya yarım kalan bir kursa kayıt yaptırabilirsiniz. (Sanatsal faaliyetler, dans kursu vb)

-Yaşamınızda devrim niteliğinde kararlar alabilir, iki durumdan birini seçebilirsiniz.

-Zararlı bir alışkanlığı bırakmak üzere harekete geçebilir, kilo vermek için de diyete başlayabilirsiniz.  

-Ani bir dava açmaya karar verebilirsiniz. 

-Haklarınızı daha fazla korumaya karar verebilirsiniz.

-Hakkınızı ve hak ettiğinizi almak ile ilgili bir meditasyon yapabilir, yaşamınızda alma verme dengesi enerjileri üzerine çalışabilir, danışman ve psikologlardan destek alabilirsiniz.

Dolunay anında etkin olan Satürn Retro sürecinin yaz ayına kadar iş hayatı ve ilişkiler üzerine etkilerini hemen okuyabilirsiniz:

 


Neler Yapmamalısınız
-Eğer herhangi bir ilişkiniz ince bir ipte ise kesinlikle risk almayın ve tartışmaların üzerine gitmeyin.

-5 Mayıs’a dek yeni bir iş yeri açmak, evlenmek gibi fikirlerden uzak durmayı tercih edin.

-Bir karar vermek için kendinizi zorlamayın, çünkü iç sesinize yöneldiğinizde, olaylar yıldırım hızı ile gerçekleşecek ve bir şekilde doğru kararı almış olacaksınız.

-Bitmesi gereken ilişkileri bitirmekten, geride bırakmaktan kaçmayın.

-Kaygı ve korku enerjisine giriyorsanız, lütfen “Psikologlardan” destek alın.

-İlişkilerde memnuniyetsiz veya hoşgörüsüz davranmak yerine, nelerden hoşlandığınıza, bu ilişkinin iyi ve kötü taraflarına gerçekçi odaklanmayı tercih edin.

-Çalıştığınız, iş yaptığınız insanların “adaletli olup olmadığını” iyi gözlemleyin.

-Sizi mecburen bir seçim yapmak zorunda bırakan her şeyden uzaklaşmayı tercih edin.

-Tarafsız davranmak veya sadece karşınızdakinin istediği olsun diye onun istediğini yapmak, istemediğiniz şeyleri gülümseme ile karşılamak veya “Tarafımı belli etmesem de ben her şeyi hallederim” gibi düşüncelerden hızla arınmayı ve belirli bir karakter sergilemeyi tercih edin. 

Dolunay’ın ve 2017’nin kişisel haritanıza etkileri için tek alan veya yıllık danışmanlık seçeneklerinden  faydalanabilirsiniz;



SOSYAL MEDYA

Facebook’ta beni takip edin:

Twitter’da beni takip edin:

  İnstagram’da beni takip edin: 

Youtube Kanalıma ücretsiz üye olarak yeni videolarımdan hemen haberdar olun:

Mayıs ayında açılacak yeni Astroloji Eğitimi sınıfımıza kayıt ve bilgi için tıklayın: http://www.didemsarman.com/astroloji-astroloji-egitimi-6.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder