8 Haziran 2015 Pazartesi

Önümüzdeki Dönem Türkiye & Seçim Sonrasında Ülkeyi Bekleyen Süreç





Bir yerde sarı ve siyah renkler birarada kullanılıyorsa, bilinçdışınızın bir tehdit algılayacağını hatırlayın.. 

Türkiye 2 Haziran 25 Temmuz aralığında, muhalefetin kendi içinde güçlü olmaya devam ettiği, bir koalisyona doğru ilerliyor. Ne var ki bu koalisyonu gösteren alanın yöneticisi Mars Oğlak Burcu’nda ve son derece güçlü olduğu bir yerleşimde. Mars’ın bu gücü yıllık haritada hükümeti de temsil eden alanı yönettiği için, koalisyon olsa bile, işin içinde mutlaka hükümetin eli olacak ve hükümet bu koalisyonu öyle ya da böyle yönlendirmeye, etkin olmaya devam edecektir. Bu esnada hükümet halkı, çalışan kesimi ve orduyu (veya polisi) manipule edici bazı davranışlar yapacak ve hala daha esasen tek güç olduğunu kanıtlamaya çalışacaktır. (Güçlüdür değil, kanıtlamaya çalışacaktır..) Koalisyon olmadığı takdirde, erken seçime gidilirse, erken seçim sonuçlarından da yine bir koalisyon mecburiyeti doğacaktır ve her iki durumda şu andaki iktidar partisi kan kaybetmektedir. Buradaki koalisyon tamamen bir partinin dışarıdan hükümeti desteklemesi şeklinde gerçekleşebilir.  Olası koalisyon veya dışarıdan destekleme ile hükümet kurulması Temmuz ayının 7-20 si arasında beklenebilir.

25 Temmuz 7 Ağustos aralığında, yine hükümet, olasılıkla kurulan koalisyonda veya dışarıdan aldığı destekle yönettiği sistemde yönlendirici ve daha baskın karakter olmaya devam edecektir.  Temmuz’un ikinci yarısı ile Ağustos’ta yasalarla ilgili bir değişiklik beklenmelidir. Bu yeni yasaların içinde “özgürlük, serbest kalma” vurgusu olacaktır. Eylül’deki Ay ve Güneş Tutulması’nın özellikle Öcalan için hukuksal yeni sonuçlar doğuracağını ve bununla ilgili önümüzdeki zamanda bir yeniden yapılanmaya gidilebileceğini söyleyebilirim.

27 Ağustos 23 Ekim tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti esaslarına ve hedeflerine ters düşebilecek görüşmeler, tasarılar sözkonusu olacaktır.  Burada muhalefet ile iktidar arasındaki fikirsel çatışmaları daha yoğun görebiliriz.

27 Ağustos 23 Ekim aralığında, özellikle Eylül’de, planlanan bir seçim hakkında görüşmeler sözkonusu olabilir.  13 Eylül’de 20 drc Başak Burcu’nda gerçekleşecek olan Güneş Tutulması, muhalefeti temsil eden yerde gerçekleşerek, haritanın tepe noktasına karşıt açı yapmakta. Mecliste bu süreçte planlanan tasarılar, görüşülecek konular esasen Türkiye’ye oldukça zarar verici olabilecek nitelikte olmakla birlikte (Transit Mars- Natal Neptün kavuşum) bu zaman diliminde iktidar ve muhalefet partileri açısından kesinlikle bir yeniden yapılanmaya gitme, sistemi yenileme zorunluluğu doğmuş olacaktır. Bu süreç Eylül ve Ekim aylarında daha yoğun gözlemlenecektir. 

28 Eylül’de 4 drc Koç Burcu’nda gerçekleşecek olan Ay Tutulması, muhalefet ve ülke güvenliğini temsil eden alandaki Mars’a karşıt açı yaparak, Eylül ve Ekim ayında muhalefeti oluşturan partilerin kendi içinde zorlanmalar yaşayacağı, ülke güvenliği açısından da oldukça düşündürücü sonuçlar yaratacak karışıklıklar ve düşmanlıkların işareti olarak görünmekte. Özellikle Eylül’ün ikinci yarısı ve Ekim başı ülkede kaotik bir ortam doğması yüksek olasılıktır. 

Ne var ki Chp haritası gereği, 24 Temmuz 2015 ‘te yaşadığı Jüpiter Mc kavuşumu ve 2 Kasım’da yaşayacağı Jüpiter Güneş kavuşumu ile bu süreç boyunca güç kaybetmek yerine güçlenecektir; hatta bu zaman diliminde kendi genel başkanları ve parti politikaları ile ilgili önemli değişikliklere gideceklerini de söyleyebilirim. Chp kendi içinde bir lider yaratabilir ve hatta bir süre iki liderliymiş gibi durumu götürebilir.

Tıpkı Chp gibi bu kez Nisan 2016’ya dek Akp de kendi genel başkanı ile ilgili değişikliğe gidebilir ve lider değişimi yaşayabilir.

Hdp için Ekim ve Kasım ayı zorlayıcı olacak, kendi içlerindeki ve planlarındaki sorunları çözümlemeye çalışacaklar.

Şu an için Temmuz ayına göre, en iyi şartlarda koalisyon yapma olasılığı Chp-Mhp-Hdp arasında da geçerlidir.

Temmuz ayında olması muhtemel (iyi şartlar olmaksızın) en güçlü olasılık Akp’nin tek başına hükümet kurması ve Hdp ya da Mhp’nin dışarıdan desteklemesidir.

29 Ekim 2015 ile 29 Ekim 2016 aralığındaki bir yıl, ülke yönetiminde yabancı güçlerin ciddi rol oynayacağı, yasaların, eğitim ve hukuksal sistemlerin değiştirileceği, dini faktörlerin ve dini temaların ülke yönetiminde etkin rol oynayabileceği bir süreçte olacağız.

29 Ekim 2016-29 Ekim 2017 aralığında Türkiye Cumhuriyeti’nin "askeri darbe" olasılığı ile karşı karşıya kalması son derece yüksek olasılıklar dahilindedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 7.evinde ilerleyen Pluton, 2023 senesine dek orada kalacaktır. Bu da ister istemez açık düşmanlıklar yaratan, düşmanları ve dış tehditleri güçlendiren bir yapılanmadır. Bu tehditleri nasıl bertaraf edeceği ve açıkçası hem dış tehditler hem de iç tehditlerden nasıl ustalıkla sıyrılabileceği konusu merak konusudur; zira bu görünüm ülke açısından dış ve iç tehditlerle "savaşma" olasılığı doğurmaktadır.

Not 1: Olası bir Eylül seçimlerinde Akp’nin yine aradığını bulması imkansızdır. Parti güç kaybetmekle birlikte seçimlerden yine koalisyon çıkacaktır.

Not 2: 2016’nın ilk 5 ayı özellikle Akp için olumsuz sonuçlar ve neticeler yaratacak, zaten Haziran 2015’ten beri yoğunlaşan olumsuz gidişat giderek artacaktır. 

Not 3: Nisan 2015 ile Mayıs 2016 arasında çok belirgin ve net olarak yeni bir liderin ortaya çıkması durumu sözkonusudur.

Not 4: Bu süreç boyunca kurulacak hiçbir koalisyon, dışarıdan destekleme vb. daimi kalmayacak ve ülke beklenenden daha erken zamanda seçimlere gidecektir. 

Not 5: Seçimler Merkür Retro zamanında yapılmıştır ve 1 ay önce belirttiğim üzere hatalı zamanlamadadır.

Not 6: Eylül için planlanan olası bir seçimde 14 Eylül-11 Ekim arasında Merkür Durağan günleri ile birlikte Retrodur ve yine hatalı zamanlamada olacak, yine uzun sürmesi mümkün olmayacaktır.

Not 7:  Hdp'nin barışıl tavrı, Eylül, Ekim, Kasım 2015 ve Ocak, Şubat, Mart 2016'da test edilecek ve barışçıl taraflarını ne kadar ortaya koyup koyamadıkları daha iyi gözlemlenebilecektir.

"Her ne olursa olsun bir amaca, bir niyete veya bir insana güvenmek için, önce ona bir süre tanı..."

8 Haziran Pazartesi 23.44

Didem ŞARMAN

1 yorum:

  1. Teşekkür ederim bir sürü uğraşıp derinlemesine tahliller yapmışsınız. Birde iç açıcı olsa tadından yenmezdi. Ömrümü yedi bu memleket ahvali.

    YanıtlaSil