15 Ekim 2013 Salı

KOÇ BURCUNDA AY TUTULMASI 19.10.2013


“Sevgi Eylem Gerektirir !”


“Biz seninle aynı toprakta yetişen, ayrı dallarda yeşeren, aynı rüzgarda devrilen çiçekler gibiyiz..

Biz seninle aynı yağmurdan dökülen, ayrı dağlardan süzülen, aynı denizde can veren nehirler gibiyiz..”

2013 Senesinin son iki tutulmasına gelmiş bulunuyoruz. 19 Ekim 2013 Koç burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması ile 03.11.2013 tarihinde Akrep burcunda gerçekleşecek olan Güneş Tutulması enerjilerini birleştiriyorlar ve 21 Ekim’de başlayacak olan Merkür Retro ile birlikte Ekim ayının ikinci yarısını güçlü dönüşüm enerjileri ile kuşatmış bulunuyorlar.

Tutulmaların etkileri kitlesel olayları tetiklese de, sizin kişisel haritanızdaki herhangi bir gezegenle derece olarak temas ettiği anda, sizi de bireysel olarak etkileyecektir. Örneğin bu tutulma 25 drc Koç burcunda gerçekleşiyor. Eğer bu derecelerde veya bu dereceye karşıt ya da kare açı yapan bir gezegeniniz varsa, o zaman tutulmadan birincil derecede etkileneceksiniz demektir.

Koç burcu içinde muhteşem bir varoluş ve yaşama bağlanma arzusu taşır. Dizleriniz kanayıp, paramparça olduğunda, yürümekten bitap düştüğünüzde ve artık yürüyecek bir yolum bile kalmadı dediğiniz anda düştüğünüz yerden sizi kaldıran koç burcunun mücadele ve yaşam enerjisidir. Burada hatalardan ders almak yerine, kalkıp yeniden deneme arzusu vardır. Koç ne olursa olsun kazanacaktır ve ondaki bu zafer aşkı kendisini sürekli mücadele gerektiren olayların içinde bulmasına sebep olur.

Fiziksel olarak bu kadar güçlüyken, ruhu harap olabilir. Ruhunu iyileştireceği yer Terazi, yani insanlarla ilişki içinde olma halidir. Böylece bencilliğini bırakmayı öğrenecek, uyumlu ve dengeli bazen de diplomatik davranmanın gerekli olduğunu anlayacaktır. Bu söz ettiğim kadar kolay olmayan aşamalar esnasında bizler çoğu zaman ben ile sen arasında ya da biz olmak ile olmamak arasında tercih yapmak zorunda kalır ve sıkıştığımızı hissederiz. Yaşam yolumuz için gerekli olan dersleri alırken, her ne kadar öğretici olsalar da canımız çok fazla yanabilir. Tabir-i caizse “kalbinden vurulduğunu” hissedersin bazen.. İşte Koç-terazi aksı tam da böyledir.

Ben dedikçe karşındakini kaybedersin; ancak sadece sen dediğin zamanda da kendini..

Bir denge kurmamız gerektiği zamanlar vardır; seçim yapmaya zorlanır ve yaptığımız seçimlerin dimdik arkasında durmak zorunda kalırız. İşte tam da öyle bir zamandayız. Şimdi ve şu anda ya “biz” diyecek ya da elveda diyeceksin..

Koç burcundaki Ay Tutulmasının etkileri en yoğun enerjisini artı eksi 10 gün içinde hissettirecektir. Ay tutulmaları kaotik ve duygusal olarak çalkantılı bir dönemi gösterirler. Rüyalar berraklaşır, hisler kuvvetlenir ve duygular adeta patlama noktasına gelir. Bu sebeple hafta boyunca nefes egzersizleri yapmak, dinlenmek ve ruhumuzla konuşmak için şimdi daha çok sebebimiz var.

Koç burcu tutkulu aşkları, yeni başlangıçları ve hayatımızdaki yenilenme enerjisini ifade eder; ancak yenilenmek için önce eskiye ait ne varsa bırakabilmek ve hayatımızda bize yük olan enerjilerden arınabilmemiz gereklidir. İşte tam da bu sebeplerden, Ay tutulması çok sert etkilerle geliyor.

Eğer hala özel yaşamınız veya iş hayatınızda yeniye yer açmadıysanız, bu tutulma sizin için oldukça sarsıcı olabilir.

Kendi içindeki enerjiler, etkisini Ekim başından beri hissettiren tutulmanın bu ay içerisinde yeni ilişkilere başlangıç için zemin hazırladığını gösteriyor; ancak Mars- Neptün karesi seçimlerinizi özenli yapmanız gerektiği konusunda sizi uyarmakta. Gördükleriniz ve hissettikleriniz gerçek mi, bastığınız zemin sağlam mı, yoksa siz sadece geçici bir hayal içinde misiniz.. Bunları düşünmelisiniz.

Yine bu açıyla birlikte sindirim sisteminize, bağırsaklarınıza dikkat etmeli, gıda zehirlenmelerine karşı temkinli olmalısınız. Kazalar, yaralanmalar, kesici delici aletlerin kullanıma karşı da dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz.

Yeni bir işe başlayacaklar, ev satın alacaklar veya satacakların özellikle beklentilerini tam olarak belirlemesi gerekmekte, zira bu tutulma zamanı yanlış anlaşılmalara ve aldatıcı tavırlara çok müsait bir enerji sunuyor.


Tüm bunların sebebi sizin kendi yaşamınız için doğru beklentilerde kalmanızı sağlamak. “Böyle mutlu musun, yürüdüğün bu yoldan memnun musun, karşındaki insanlar seni mutsuz etse, yanında olmasalar bile sen hala onların yanında kalmak ister misin..?” Samimiyetle cevap vermeli ve kendinizi onurlandırmalısınız; zira siz o kadar değerlisiniz ki tıpkı bir inci tanesi kadar eşsiz bir varlıksınız, farkına varın..

Tutulma ateş enerjisi ile birlikte şifalandırma ve arındırma üzerine kurulu. Bu yüzden hayatınızdaki değişimlere izin verin, insanlarla olan diyaloglarınız ve ilişkilerinizde açık ve net olun. “Bunu istiyorum, bundan memnunum, bundan hoşlanmadım.. vb. “ gibi cümlelerle kendinizi tam olarak ifade ettiğinizden emin olun.

Tutulma haftası evlilik tarihi için hiç uygun değil. Yeni girişimlerinizi 15 Kasım Merkür Rx bitimine ertelemenizi önermekteyim.

Merkür hala düz seyrinde ve Satürn ile kavuşumda ve Jüpiter ile 120 drc uyumlu açısı var. Bu da, olaylar her ne kadar zorlu görünse de, sağlıklı, mantıklı konuşmalar yapacağımızı ve kararlarımızı net bir şekilde uygulayıp, düşüncelerimizi karşı tarafa net bir şekilde belirteceğimizi gösteriyor. Eğer iki tarafta dengeli bir ruh halinde ise, diyalog kurmak bu tutulma zamanında işe yarayabilir. Konuşmayı, çözüm üretmeyi deneyin.

Tutulma Türkiye haritası açısından oldukça problemli görünüyor. Patlamalar, yangınlar, deniz kazaları, gaz bombardımanı (!), zehirlenmeler ve bir de deprem tehlikesinin olduğu bir enerjinin içinden geçmekteyiz. Bu olumsuz enerjiyi destekleyen en önemli faktörlerden biri şüphesiz 16 Ekim’de exact olan ikinci ilerletimdeki Ay-Şiron karşıt açısıdır. Ülke olarak yaralanmaya, yara almaya çok müsait bir atmosferdeyiz ve bu etki Ekim sonuna kadar yoğun olarak devam etmekte. Bu noktada ülkelerin de tekamül ettiğini hatırlamamızda sanırım fayda olacaktır.

Tutulmanın hepimiz için hayırlı olmasını dilerim.

Ateşin şifası, suyun derinliği, havanın çabukluğu ve toprağın sağlamlığıyla tüm niyetleriniz gerçek olsun.

Tutulmanın burçlara etkisini aylık burç yorumlarımdan okuyabilirsiniz: http://incididem.blogspot.com/

Ay Tutulması için bir de şarkı belirledim bu defa, umarım siz de beğenirsiniz:


Sevgiler

Didem ŞARMAN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder