9 Ağustos 2017 Çarşamba

Merkür Retro Süreci Sizi Nasıl Etkiliyor ? #Astroloji




14 Ağustos-4 Eylül 2017 aralığında Merkür önce Başak Burcu’nda son beş gününde ise Aslan Burcu’nda Rx: Merkür Retro sürecini değerlendirirken mutlaka gezegenin durağan kaldığı günler de ele alınmalıdır. Merkür gezegeni hızı gereği, Retro hareketine başlamadan bir hafta önce hızını kesip, durağan hale gelemez. Dolayısıyla geri hareketi onbeş gün önceden ele almak yanlış olacaktır. Durağan günlerle birlikte Retro, 12 Ağustos-8 Eylül 2017 aralığında gerçekleşecektir.

Merkür mitolojide Tanrılar arasında haber taşıyan ulak olarak geçmektedir. İletişim gezegeni olsa da, bu iletişim kelimesinin içinde yazılı ve sözlü iletişim dışında rüyalar alanı da vardır. Bir rüyayı görmek ve onu anlamlandırmak için de Merkür’e yani iletişim gezegenine ihtiyacımız vardır. Hele ki gördüğünüz rüya Tanrı’dan, Allah’tan (kalbinizdeki inanç ve sevginin yanında isimlere takılmanızın hiçbir anlamı yok) size mesajlar getiriyorsa.. O vakit rüyayı görebilmek için Neptün ve Jüpiter özellikleri baskın olmak zorunda olsa da, rüyayı tanımlayabilmek, mesajı anlamlandırabilmek için kaliteli bir Merkür etkisine de ihtiyacınız vardır. Yani bireysel haritanızda Merkür’ün nerede yerleştiği, sizin yazılı ve sözlü iletişim yeteneklerinize, rüyaları anlamlandırabilme ve rüyalar yoluyla hangi kanaldan mesaj alabileceğinize, trafikle aranızın nasıl olduğuna, kısa yolculuklarınıza ve yakın çevrenizle olan ilişkilerinize dikkat çekerek, bunların tanımlamasını yapabilmemizi sağlamaktadır.

Merkür’ün geri hareketi, her geri gidiş için aynı anlamı taşımamakta, bulunduğu burca göre anlamları değişmektedir. Örneğin Başak burcunda geri giden Merkür, size geçmişte görüşmüş olduğunuz insanları tekrar getirebilir, daha önceden konuşulmuş, kararlaştırılmış konuları tekrar ettirebilir, iş hayatınızdan tanıdığınız geçmişten insanlarla karşılaşmanıza sebep olabilir ve eski iş/çalışma/ev düzeninize geri döndürebilir. Ayrıca iletişimi durağanlaştıracağı için, söylediklerinizin hemen anlaşılamamasına sebep olabilir.

Gökcisimlerinin kendilerine özgü sembolleri vardır. Merkür’ün sembolü Venüs ile benzer görünse de, kulaklara sahiptir. Merkür semboliğinin üzerinde iki adet kulakçık görürsünüz. Bu sembol bile onun her yerde gözü kulağı olduğunu anlatan iyi bir ifadedir. Merkür her yere girip çıkabilir, her yerden haber alabilir ve her yere haber taşıyabilir. Bu haliyle dedikoducu, iletişim ustası, hırsız ve laf cambazı olma özelliklerine erişir. Mesela evinize giren hırsızla ilgili de Merkür semboliği aradığımızı biliyor muydunuz ? 

Çarşamba gününün Hakimi Merkür, gökyüzünde senede üç kere geri hareket etmektedir. Esasen gök cisimleri hiçbir zaman geri hareket etmezler. Sadece belirli periyotlarda hızları yavaşladığı için, yermerkezli bakışla incelediğimizde, biz onları geri hareket ediyormuş gibi gözlemleriz. Bu gözlemleri yapan sadece bizler değiliz elbette. İlk uygarlıklardan beri insanoğlu gökyüzünü gözlemlemiş, bu gözlemlerini kayıt altına almaya yüzyıllarca devam etmiştir. Hatta Mayalar’ın bunu gözlemin ötesine geçirip, dünya dışı varlıklardan birtakım göksel sırlar öğrendiği bile rivayetler arasındadır, ki bu rivayeti takdir edersiniz ki oldukça aşan bir konudur: Elinde ileri seviyede teknolojik alet bulunmayan bir uygarlık, Venüs’ün hem sabah hem de akşam yıldızı olduğunu keşfetmiştir örneğin. Sadece gözleme dayanarak yapılan oldukça başarılı bir tespite imza atan Mayalar’ın, gerçekten de dünya dışı varlıklardan yardım alıp almadığını tabi ki kesin olarak bilememekteyiz 
 
Merkür’ün Başak burcundaki geri hareketinde, iletişim konusunda eksik olduğunuz noktaları ve yarım bıraktığınız görüşmeleri tamamlayabilir, eğitim öğretim hayatınızla ilgili eksiklikleri giderebilir, yarım kalan bir projenizi tamamlayabilir ve örneğin önceden bozulan teknolojik aletlerinizi tamire götürebilirsiniz 
 
-Başak burcundaki geri hareket boyunca iletişim konularında dikkatli olmak gerekir.  

-İmza, anlaşma, proje geliştirme, ticari bağlantılar ve yeni bir kursa, okula kaydolmak için ideal zaman değildir.
-Çalıştığınız işle ilgili sosyal medya çalışmaları yapmak, reklam vermek için uygun zaman değildir.

-Sosyal medya hesaplarınızla ilgili karışıklıklar sözkonusu olabileceği için, şifrelerinizi güçlendirmeli, önemli belgeler ve yazışmalar için önlemlerinizi arttırmalısınız.

-Herhangi bir konuda eski düzeninize geri dönebilirsiniz.

-Doğal beslenme yöntemlerini araştırabilir, bunlarla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

-Mineral makyaj ürünlerini araştırabilirsiniz.

-Eski iş yerinizle bağlantı kurabilirsiniz.

-Çalışma hayatınızdaki eksiklikleri tamamlayabilir, yarım bıraktığınız işleri şimdi daha hızlı şekilde tamamlama imkanına sahip olabilirsiniz.

Eylül’de başlayacak Astroloji Eğitimi Ders Programı ve koşullar için bana mail yazın: didemsarman@yandex.com

Hastalıklar anlamında,
Öksürük, ses kısıklığı, iletişim problemleri, baş dönmesi, hafıza problemleri, aşırı zihinsel faaliyete bağlı olarak yorgunluk, bağırsaklar, sinir sistemi rahatsızlıkları, kazaların getirdiği sonuçlara açık zaman.

Ülke anlamında,
Politikacıların konuşmalarını temsil eden Merkür geri hareketi zamanı, gaflar, skandal konuşmalar ve pot kırma durumlarını daha sık gözlemleyebileceğimiz bir süreçtir. Ticaret yapanlar için olumlu bir görünüm olmadığı için, ticaretle uğraşanlar için tam performans gösteremeyecekleri bir aydır. İnternet ağları, gazeteler ve gazeteciler, muhabirler ve elektronik aletlerle ilgili kurumlar için yine üstün performans sergileyemeyecekleri hatta kendi içlerinde sıkıntıları çözümlemek zorunda kalacakları bir zamanda bulunmaktayız.

Bireysel olarak,
Merkür geri hareketi boyunca, trafikte dalgınlıklara çok dikkat etmelisiniz. Önemli anlaşma, yazışma ve görüşmeleriniz için her şeyi iki kere kontrol ettiğinizden emin olarak, eğer imkanınız varsa bu anlaşma, sözleşme ve yazışmaları 8 Eylül 2017 tarihi ve sonrasına ertelemeniz önemlidir. İlişkilerde yanlış anlaşılmalar daha sık gözlemleneceği için, esnek bir iletişim geliştirmek, insanları anlamak için bir şans daha vermek ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak faydalı olacaktır. Bilgisayarlarınızla ilgili problemler yaşayabilir, teknolojik aletler ve internetle ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden gerekli dosyalarınızı kaydetmeli ve yedeklemeleri yapmalısınız.

 Eylül’de başlayacak Astroloji Eğitimi Ders Programı ve koşullar için bana mail yazın: didemsarman@yandex.com

Merkür Rx sürecinde önemli açılar;
1-5 Eylül 2017 Merkür Mars kavuşumu uyumlu Uranüs Retro;  trafik kazalarına karşı dikkatli olunması gereken süreçtesiniz. Bu zaman diliminde iletişim hararetli, ani tartışmalara açık, kırıcı sözlerin kolayca söylenebileceği, geçmiş konuların sorun yaratabileceği bir atmosferdedir. Kelimelerin seçilerek kullanılması gerekir. Sosyal medya hesaplarınız ve önemli belgelerin özellikle korunması gereken zaman dilimidir. Ani ve fevri çıkışların çokça yaşandığı bu süreçte, geçmişle yüzleşme ve hayatınızda henüz gerçekleştiremediğiniz değişimlerle çok sert şekilde karşılaşma aşamasında olursunuz. Burada yarım bırakılan bir sportif faaliyete geri dönmek, retro tarzda bir giyim veya aktivite denemek, önceden planlanan bir yolculuğa çıkmak ve yarım kalan yazılı işleri tamamlamak için etkili zamandır. Kalp rahatsızlıklarının tetiklenebileceği süreçtir.

Burçlar Açısından;
Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan veya Başak Burcu iseniz burayı tıklayarak, sayfada kendi burcunuzu bulduktan sonra Ağustos ayı bölümüne inerek, hem Tutulmaların hem de Merkür Rx sürecinin sizi nasıl etkilediğini hemen öğrenin: http://incididem.blogspot.com.tr/2017/01/2017-yllk-burc-yorumlar-didem-sarman.html

Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova veya Balık Burcu iseniz burayı tıklayarak, sayfada kendi burcunuzu bulduktan sonra Ağustos ayı bölümüne inerek, hem Tutulmaların hem de Merkür Rx sürecinin sizi nasıl etkilediğini hemen öğrenin: http://incididem.blogspot.com.tr/2017/01/2017-yllk-burc-yorumlar-2bolum-didem.html



SOSYAL MEDYA

Facebook’ta beni takip edin:

Twitter’da beni takip edin:

 İnstagram’da beni takip edin: 

Youtube Kanalıma ücretsiz üye olarak yeni videolarımdan hemen haberdar olun:

Eylül’de başlayacak Astroloji Eğitimi Ders Programı ve koşullar için bana mail yazın: didemsarman@yandex.com
 
Daha detaylı bilgi veya danışmanlık için bana mail yazın: didemsarman@yandex.com

Kişisel Haritanızla ilgili danışmanlık için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz: http://www.didemsarman.com/astroloji-bireysel-danismanlik-2.html

Sosyal Medya Tasarımları:

 

Didem ŞARMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder