29 Kasım 2013 Cuma

YAY BURCUNDA YENİ AY 03.12.2013


Varlığımın Amacı Nedir ? Ben Kimim..

Sorgulamayan zihin, ruhun amacını anlamlandıramaz.

3 Aralık 2013 saat 02.20’de yılın son Yeniay’ı zodyağın bilge burcu Yay’da gerçekleşiyor.

Yay burcu yüzeysel diyaloglar ve iletişimden çıkıp, bilginin ve iletişimin derinlerine indiğimiz yerdir. Kasım sonundaki çatışmalı enerjiyi hatırlıyor musunuz, işte şimdi iyimserliğin temsilcisi Yay, sizi hayata pozitif bir bakış açısı geliştirip, varolan problemleri dinleyerek, anlamaya çalışarak ve iletişim kurarak çözümleyeme davet ediyor.

Yeniayların en yoğun etkisini 3 gün önce ve 3 gün sonra deneyimlediğimizi biliyorsunuz. Hafta boyunca içimizde iyimserliğin, tutkunun ve gerçek bilginin verdiği güvenin ateşi yanıyor olacak. Bazen dinlemeden karar veriyoruz, bazen karşımızdaki insanlara fırsat vermeden konuşmaları sonlandırıyoruz.  Şimdi öyle bir noktadayız ki, bir öğretmen gibi karşımızdaki insanları dinleyecek, yeri gelince onlara uyarılarda bulunacak ancak bunları yüzgöz olmayan bir dilde, arka planda hafif bir kibir perdesiyle yapıyor olacağız.

Bu yeniay haftasının en sevdiğim yanı, Yay’ın bilge tarafının ortaya çıkıyor olması. Kendinize aslında hiçbir şey bilmediğinizi hatırlatabilirsiniz. Gerçekten çoğu şeyle ilgili kesin hükümlere varıyoruz ama evrenin nasıl yaratıldığını biliyor muyuz örneğin ? veya bir insanın nasıl yaşam bulduğunu.. Yaşadığımız olaylarda sadece kendi irademiz mi üstün yoksa bizim irademizden üstün bir güç daha var mı ? Günlük koşuşturma içinde belki de en önemli olan soruları atlıyoruz “Kainat nasıl yaratıldı ?” ve tabi ki bu soruların içinde en can alıcısı “Benim varlığımın amacı nedir, ben burada ne yapıyorum, kimim ben ?”

Lütfen unutmayın, sorgulamayan bir zihin, ruhunun amacını anlamlandıramaz. Bu yüzden bilinenin aksine ben diyorum ki, zihinsel aktivitelere ihtiyacımız var. Zaten zihnini aradan çıkar diyen ortalama her 10 insandan 9 unun yaşam kalitesi ve davranışlarında problem olduğunu varsayarsak sanırım ne demek istediğim daha net anlaşılacak. Bu arada dipnot, Türkiye’de sorgulamayan zihin yapısının nelere sebep olduğunu biraz geriye dönüp bakarak daha da iyi anlayabilirsiniz J

Yeniay’ın Uranüs ile uyumlu, Şiron ile uyumsuz açısı var.
Öncelikle bu Yeniay’ı özel anlamda ikili ilişkileri geliştirmek ve iyileştirmek adına olumlu bulduğumu söyleyebilirim. Yeni başlangıçlara da uyumlu ve açık bir enerjisi var.

Yeniay’daki tek sorunlu yer Şiron’la olan uyumsuz görünüm. Burada da bize önemli bir mesaj var. Şiron yara aldığımız yerdir. Eğer acılarımızı kompleks yapmış ve bunu iyimserlik ve pozitiflik maskesi altında gizliyorsak, evet herkes sizi mutlu görüp, iyi bilir ama siz mutsuz ve kötü bir ruh halindesinizdir. Bu Yeniay bize komplekslerimizi fark edip, acılarımızı kabul edebilmemiz ve hatta acıyı çektirene teşekkür edip, tüm yaşam deneyimlerimizi onurlandırmamız için bir fırsat sunuyor. Evet bu bazen çok zor olabiliyor ama size acı veren kişiye odaklanmak yerine, yaşadığınız olayın bir üst boyutunu değerlendirmeyi deneyin. Bu ilişki belki de size “neyin doğru olmadığını” öğretmiştir, kimbilir.

Yine ikili ilişkilerde özgürlük ve bağımsızlık teması vurgulanıyor. Birbirinden ayrılmak değil ancak, birbirinden ayrışmak çok önemli bir konudur. Hafta boyunca kendinize şu soruyu sorabilirsiniz örneğin: Partnerim yanımda yokken ben kendime nasıl bir yaşam alanı oluşturabilir, hangi aktivitelerde bulunabilir, hangi hobileri edinebilirim. Zaman zaman ayrı yerlerde nefes almak herkese iyi gelen bir şeydir.

Jüpiter’in yaklaşan Satürn uyumlu açısı, eğitimlere başlamak, yeni bir eğitim programına dahil olmak ve yeteneklerimizi geliştirmek için uzun vadeli açılım ve destek enerjisi sunuyor. Buna bir de yeniayın Yay’da gerçekleştiğini ekleyince, bundan daha iyi bir öğrenme süreci olamaz. Jüpiter’in geri olması normalde eğitim süreçleri için tercih edilmese de, eğer önceden planladığınız ancak bir türlü gidemediğiniz eğitimler varsa, şimdi onları tamamlamanız için önünüzde güzel bir fırsat var.

Dünya Astrolojisi’nde bu Yeniay enerjisinin içeriğine göre;
Uçaklarla ilgili bir problem, ani bir gelişme sözkonusu olabilir.
Yasalarla ilgili değişiklikler gündeme gelebilir, ancak en önemlisi bazı tutukluların serbest kalması şeklinde görülecektir.
Öğretmen haklarıyla ilgili bazı konular gündeme gelir.

Sağlık Astrolojisi’nde
Yeniay haftasında karaciğer testi yaptırmak için uygun zamanlama.
Sinir, stres ve gerginlik yaşayanların yeniay haftasında orman yürüyüşü yapmasını öneriyorum.

BURÇLAR

Koç
Yeniay haftasında moraliniz ve enerjiniz son derece yüksek. Yurtdışı tatil veya yurtdışı bağlantılı işler yapmak için harika bir zamandasınız. Yeni bir eğitim grubuna dahil olma ve kendinizi geliştirme arzunuz yükseliyor. Bu hafta ummadığınız kadar iyi fırsatlarınız ve sürpriz gelişmeleriniz var. İş hayatınızda tempunuz artarken, kuracağınız iletişimle her şeyi kolaylıkla halledebileceksiniz.  Özel hayatınızda mutluluk verici bir haftadasınız.

Boğa
Bu hafta maddi imkanlar açısından son derece şanslısınız. Beklemediğiniz yerlerden paralar gelebilir. Düzenli para alacağınız yeni bir iş teklifi gündeminizde olabilir. Kredi çekmek, vergi ve sigorta borçlarını ödemek için uygun zaman. Beklediğiniz bir miras davası çözümlenebilir ve istediğinizi alabilirsiniz. Hafta boyunca sezgileriniz son derece yüksek ve insanları kolayca etkileme potansiyeline sahipsiniz.

İkizler
İkili ilişkilerinizde ilgili mutluluk verici gelişmeler sözkonusu, yeter ki bu hafta hatalarınızdan ders almayı bilin ve hatalı olduğunuz bir konuda karşınızdaki insanın üzerine gitmeyin. Yeni ilişki fırsatları sözkonusuyken, beraberliği olanlar için de keyifli geçirebilecekleri, birlikte tatil yapıp rahatlayabilecekleri bir hafta var.  Yeniay haftasında annenizle ilgili bir üzüntü sözkonusu olabilir. Hafta boyunca söylediklerinizin kalbinizden geçenler olduğuna emin olun, hızlı iletişim kurmayın ve düşünerek, bir sonraki adımı hesaplayarak hareket edin.

Yengeç
Sinir, stres, yorgunluk ve içinize attığınız her şey bu hafta bedeninizde tepki yani hastalık olarak ortaya çıkabilir. Bunların başında da depresyon belirtileri var. Yapmanız gereken hayata dair umudunuzu korumak ve kimsenin sizden değerli olmadığını unutmamak. İş hayatınızla ilgili olumlu fırsatlar bulacaksınız. Yeni bir iş teklifi bekleyenler, beklediğiniz haber bu hafta gelebilir.  İkili ilişkilerde partnerinizle birlikte neyin doğru neyin yanlış olduğunu oturup konuşmanız gereken bir haftadasınız.

Aslan
Kendinizi muazzam bir enerjiyle gösterebileceğiniz, ışığınızı herkese yayabileceğiniz bir haftadasınız. Aşk hayatınızda önemli gelişmeler var. Birlikte tatil planlayabilir, çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bekar olan Aslanlar için bu yeniay yeni bir aşk anlamını taşıyor. Hafta boyunca sahnedeki kişi olduğunuzu unutmayın. İş hayatınızda olumlu destekler bulabileceksiniz.

Başak
Üzüntü ve sıkıntının sona erdiği bir haftaya girmiş bulunuyorsunuz. Yeniay haftası size ev ve yerleşime ait fırsatlar da sunuyor. Eğer taşınmayı düşünüyorsanız işte size harika bir hafta ! Ruhunuzdaki özgürlük ihtiyacı artarken, bu hafta geçmişe ait tüm üzüntüleri geride bıraktığınızı fark edecek ve kendinizi takdir edeceksiniz. Hafta boyunca kalıcı işler yapabilir, güçlü destekler bulabilirsiniz.

Terazi
İletişim gücünüzün muhteşem derecede arttığı bu hafta size seyahatler görünüyor. Kısa yolculuklar, iş bağlantıları, yakın çevreyle diyalogların geliştirilmesi ve yeni iş imkanlarınız söz konusu. Yeniay haftası size istediğiniz haberleri getirecek gibi görünüyor. İletişim dilinizde kibirli olmaktan imtina etmeli, insanlara her zamanki pozitif ve tatlı hitap şeklinizi kullanmaya devam etmelisiniz. Bu hafta yakın çevrenizin tanıştırması veya seyahatler aracılığı ile ciddi bir ilişki başlatabileceğiniz gibi, ilişkide olduğunuz insanlarla önemli konuşmalar yapıyorsunuz.

Akrep
Maddi ve manevi anlamda yükselişe geçtiğiniz bu hafta, parasal anlamda ciddi artılarınız var. Beklediğiniz paraya ulaşabilir, yeni para kaynakları bulabilirsiniz. Ev alım satımı, arazi işleri için de son derece verimli bir hafta. Önünüzde birçok iş imkanı ve işle ilgili olumlu haberler var. Doğrusu bu fırsatlar haftasında kendinize en iyi hissettirebilecek olanı seçmenizi öneririm. Günlük rutin hayatınızdan sıkıldıysanız, içinizde çoğalan özgürlük duygularıyla yabancı bir ülkeye seyahat veya kısa süreli tatiller size çok iyi hissettirecek.

Yay
Burcunuzda gerçekleşen yeni ay ile birlikte hafta boyunca enerjinizi ikiye katlıyorsunuz. Çevreniz tarafından en beğenilen ve göz dolduran kişi olacaksınız. İç dünyanızda  yükselen   özgürlük duygusu, sizi tüm sıkıntılarınızdan özgürleştirebilecek nitelikte. Bu haftayla birlikte artık kafanıza taktığınız her şeyden kurtuluyor, hepsine daha mantıklı bir açıklama getirebiliyor olacaksınız. Yeniay haftasında ev taşıyabilir, yeni eğitimlere başlayabilirsiniz.

Oğlak
İkili ilişkilerinizde önemli bir dönüşüm haftasındasınız. Size faydasından çok zararı dokunan yakın dostlarınız, arkadaşlarınız ve hatta partnerinizden ayrılmayı tercih edebilirsiniz. Bu sıkıntılı ilişkilerden kurtulmak ve onlarla bağını tamamen kopararak, özgürleşmek anlamını taşıyor. Bu yaşayacağınız olay sizi ruhen iyileştirecek etkilerle dolu. Eğer bu dönemde bir hastalığınız varsa iyileşme imkanı bulacaksınız, ameliyatlarınız da son derece başarılı geçecek. Hafta boyunca istek ve niyetlerinize odaklanıp, meditasyon, enerji çalışmaları ve sizi dinlendirecek aktivitelere yööenebilirsiniz.

Kova
Yeniay haftasında kişisel gelişim, astroloji, uzayla ilgili konular ve teknik beceriler isteyen konularda ilginizin arttığını fark edebilirsiniz. Yeni arkadaşlıklar kuracağınız, yeni çevrelere dahil olacağınız temposu yüksek bir haftadasınız. Bu yeniay sizin plan ve projelerinizi destekler nitelikte. Özellikle iş hayatınızda kalıcı ve size iyi hissettiren adımlar sözkonusu. Bir arkadaşınızdan yana hayalkırıklığına uğrayabilirsiniz.

Balık
Muhteşem kariyer fırsatları ile dolu olan bu hafta, size işinizde bir yükseliş getirebilir. Planlarınız ve hedefleriniz destekleniyor. Üstlerinizden, devletten ve kurumlardan yardım alabilirsiniz. Ani bir para girişi ve yeni maddi imkanlarınız da sözkonusu üstelik. İkili ilişkilerinizde karşılıklı konuşup iletişim kurarak her şeyi çözebileceğiniz bir zamandasınız. İçinizdeki iyimserlik duyguları, kötü gibi görünen durumları bile çözebilecek güçte.

Didem ŞARMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder