25 Mayıs 2015 Pazartesi

2 Haziran 2015 Yay Burcu'nda Dolunay & Etkileri





Uçarak yıldızlı göklere..

2 Haziran 2015 Saat 19.17’de Yay Burcu’nda bir Dolunay gerçekleşiyor. En yoğun etkilerini yaklaşan 4 gün ve uzaklaşan üç gün içinde hissettiren Dolunay ile birlikte oldukça kaotik geçen Mayıs sonunun ardından yaşamınızda hızlı çözümler ve ilerleme elde edebilirsiniz.

Öncelikle Dolunay’ın yöneticisi Jüpiter, an haritasında 9.evde Aslan Burcu’nda ve Mars ile uyumlu açıda. Dolunay haftasında yaşamınızda savunduğunuz ve inandığınız değerlere dört elle sarılarak, her zamankinden daha istekli, motive ve kendi yaşam felsefenizin dışına çıkmadan, yani başkalarına göre değil, kendi istek ve beklentilerinize göre hareket etme eğilimi göstereceksiniz. Bu süreçte yurtdışı bağlantılı işler, ticari işler, eğitim ve öğretim alanları, davalar, alım satım işleri, yeni iş teklifleri açısından Merkür Retro’ya rağmen hayatınızda yen birtakım başlangıç koşulları oluşacaktır. Siz bu teklif, öneri ve işleri tabi ki şimdi görüşüp, konuşabilir, ancak yazılı imza ve sözleşme gerektiren işlerinizi eğer fırsatınız varsa 15 Haziran itibariyle yapmayı tercih etmelisiniz. Merkür Geri hareketi biter bitmez tüm sürecin bittiğini savunan astrologlar olmasına rağmen, özellikle gezegenin geri hareketini bitirdikten sonra, tekrar eski hızına ulaşmasına kadar geçen durağan günlerinin de yine Merkür retro gibi hatta daha olumsuz etkileri olabileceğinin farkında olun ve işlerinizi 15 Haziran ve sonrasına göre planlamayı tercih edin. 

Dolunay haftasında ilişkilerinizde ciddi bir inanç sorgulamasından geçebilirsiniz. “Ben ve onun yolu gerçekten bir mi, bana ve yaşamıma gerçekten ve kalpten katkıda bulunuyor mu ?” Bu sorgulamalar ile kendinize yeni bir yol çizeceğinize eminim. 

Uzun zamandır rehavet, karmaşa ve kaos ile geçen dönemlerden sonra Yay Dolunayı’nın iyimser, yüksek, dinamik ve ileriye götüren enerjisi kesinlikle yaşamınıza ivme katacak ve örneğin yukarıda saydıklarım dışında “doktorlar, müzisyenler, danışmanlar, öğretmenler, basın yayın işleri ile meşgul olanlar, hukukçular, havacılıkla ilgili çalışanlar” da bu etkiyi olumlu alarak, çalışma hayatlarında ilerleme fırsatı elde edecekler. Şüphesiz iyi bir “büyüme, genişleme, artma..” zamanındasınız.

Dolunay haftasında Merkür hem retro hem de yanık pozisyonda ilerliyor olacak. Demek ki hala daha iletişimle ilgili alanlarda dikkatli olunması gereken, kendinizi ifade etmekte gerekirse iki kez çaba göstermenizi gerektirecek, internet, bağlantı, görüşmeler ve anlaşmalarla ilgili olası sorunların yansıyabileceği ancak bir nebze empati, farkındalık ve çaba ile kesinlikle sorunsuz olarak da atlatılmaya çok aday bir süreç hemen önümüzde dururken, bu süreci yaratıcılık gerektiren işlerinizde faydalı olarak kullanabilir, yarım bıraktığınız işleri tamamlamak üzere de hareket edebilirsiniz.

15 Haziran’a dek evlilik tarihi almak, nişan yapmak için hala daha uygun zamanda değilsiniz. Bu süreci hem eski ilişkilerinizden kalan alışkanlıklarınızı gözlemlemek, daha önce ilişkide var olan sorunlarla ilgili beyin fırtınası yapmak ve önünüzdeki süreçte ilişkilerde nasıl davranacağınızı yeniden değerlendirmek için faydalı olarak kullanabilir, böylece Merkür retro sonrasında daha önce yaptığınızı düşündüğünüz hataları yapmadan kendinize yeni bir sayfa açabilirsiniz.

Dolunay an haritasında, yükselen üzerinde duran Satürn, bu haftanın daha fazla sorumluluk alma üzerine odaklandığını, yaşamınızda kalıcı ve süreklilik gerektiren, ciddi kararlar alabileceğinizi ancak bu kararları uygulamaya geçmek için 15 Haziran ve sonrasını beklemeniz gerektiğini vurguluyor.

Yay Burcu Neyi Anlatır ve Amacı nedir ?
Yay dünyaya bir öğretmen olarak gelmiştir ve bu öğretmenliği yaşamındaki herkese, farkında olarak veya olmayarak uygular. Bilgileri ile insanları aydınlatır ve yardımcı olmaya çalışır. Bir yanı daima iyimser ve kimsenin bilmediği diğer bir yanı ise hayal kırıklıkları ve kötümserlik ile doludur. Çünkü iyimserliğinin karşılığında, somut dünyada çoğu kez iyimser olmayan kişi ve olaylarla karşılaşır. Sembolünde yar hayvan yarı insan olan sentor isimli varlık, elindeki yayın ucundaki gerilmiş oku gökyüzüne doğru fırlatmak üzere beklemektedir. Bu hali ile hem spiritüel yatkınlığı hem de materyalist bir tarafı vardır. Her iki dünyayı da sonuna dek anlayabilir ve köprü oluşturabilir. Gökyüzü ile ilgili konular, astroloji, astronomi, felsefe, havacılık,  basın yayın, müzik ve uluslar arası işlerde özellikle önplanda olur. Yaptığı işlerde daima doğru, adaletli ve hakkaniyetli davranmak ister. Yaşamı boyunca daima bir şekilde korunur ve en kötü olaylardan bile görünmeyen bir destek ile çıkabilir. Yay bu dünyaya iyi niyet, bilgelik ve bilginin kendisini getirmek, yaymak üzere gelmiştir. Bu hali ile bir bilge, iyi bir öğretmendir. Daima gergin, hep anlatacak çok şeyi olan, kendisine alan arayan, daha fazla özgürlük isteyen ve karşısında iyi niyet arayan bir yapıda bekler.

Yay Burcu’nda Gerçekleşen Dolunay Zamanı Yapabilecekleriniz

-Doktor, danışman, spiritüel öğretmenlere başvurmak
-Kendiniz için bir tatil veya seyahat planlamak
-Yazı işlerinizi tamamlamak.
-Eğer böyle bir işiniz varsa basın yayın, hukuksal konular, eğitim öğretimle ilgili alanlara odaklanmak
-İyimser ruh halinin getirdiği pozitiflik ile her şeye hemen tamam demek yerine süreci gözlemlemek
-Kendinize ait değişebilen ve değişemez inançları gözlemleyerek, size zararı ve faydası olduğunu düşündüğünüz inançlarınızın listesini yapmak
-İlişkilerinizde hangi yönlerinizi esnetebileceğinizi düşünmek
-Yabancı dil ve eğitim alanlarındaki kursları araştırmak

Sağlık Anlamında

Karaciğer, uyluk kemiği, kolesterol ile ilgili konular, safra kesesi ve sinir sistemi bu süreçte birinci derecede etki alır. Yay Burcu depresyona ve vücutsal aşırılıklara açık olduğu için, kilo almaya eğilim ve gizli depresyona yatkınlık bu süreçte daha fazla ortaya çıkabilir. Eğer böyle sıkıntılarınız varsa doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.

İlişkiler Anlamında

Bireysel özgürlük ve kişisel alanların daha fazla önplanda olduğu bu süreçte, aynı anda çiftlerin birbiri ile sevgi dışında bilgiyi paylaştığı bir zamandasınız. Birlikte öğrenebileceğiniz ve birlikte yapabileceğiniz etkinlikler planlamak bu süreçte yararlıdır. Birbirinize hangi anlamda daha çok inanıp, güvendiğinizi, birlikte neler yapmaktan hoşlandığınızı karşılıklı olarak yazabilir ve paylaşabilirsiniz.

Ülke Anlamında

Havacılık, uçaklar, öğretmenler, üniversiteler, eğitim sistemi, gazeteciler ve basın yayın alanlarında çalışanlar, din adamları, dinle ilgili kişiler, yasalar ve hukuksal kurallar, ordunun deniz birlikleri, limanlar ile ilgili konular önplana çıkar. 

Türkiye’nin 6.evinde gerçekleşen Dolunay, çalışan kesimin, sağlıkçılar, işçiler ve emekçilerin bu süreçte seslerini daha çok yükseltebileceği, ülkede toplumsal bir hareket ve duyarlılık yaratabilecek, özgürlük ihtiyacının arttığı bir haftayı gösteriyor. Bu zaman diliminde çeşitli kaotik durumlar ülkemize yansıyabilir ve bunlar daha çok ulusal güvenliği ilgilendiren alanlarda olabilir.

Yay Dolunayı’na yaklaşan günlerde, 25 Mayıs Pazartesi itibariyle bir hafta boyunca trafik kazaları özellikle daha yoğun gözlemlenebilir. 

Seçimlerin Merkür Retro’ya denk gelmesinin hatalı ve bilgi işlem, internet, sayım işlerinde hatalı etkiler verebileceğini daha önce de belirtmiş olsam da, burada tekrar şu konuyu da hatırlatmak isterim. Geçen sene özellikle belirttiğim üzere muhalefet partileri bu sene beklenenden daha üst düzeyde bir çıkış yakalayacaktır. Hatta isim de vermiştim; Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yazımda, Selahattin Demirtaş dikkatle gözlemlenmeli, ileride Türkiye’de önemli bir rol oynayacak demiştim. Bunu tekrar ediyorum ve muhalefet partilerinin güçleneceğini, özellikle Selahattin Demirtaş’ın giderek önplana çıkacağını da belirtiyorum ki öyle de oluyor. 

Not: Belirttiğim kişi veya konu siyasi görüşümü yansıtmamaktadır. Bir astroloğun görevi de, kendi görüşlerini yansıtmak yerine, süreci yorumlamaktır.

Burçlara göre yorumları hafta içinde yayınlandığında okuyabilirsiniz.

Sevgi ile..

24 Mayıs 2015 Pazar

25-31 Mayıs Haftasında Burçları Neler Bekliyor ?






KOÇ

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; ikili ilişkileriniz ve aile alanınızda ani gelişen diyaloglar ve dargınlık, alınganlık, geçmişten gelen konuların bugününüze etki etmesi şeklinde bir enerji sözkonusu olacak. Yakınlarınızı daha iyi anlamaya çalışarak bu süreci çözümleyebilir, alınganlık yerine empatik yaklaşımlarla bu etkiden olağan seyrinde geçip gidebilirsiniz.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; konsantrasyon ve motivasyonunuzda geçici bir azalma yaşayabilirsiniz. Bu süreçte sağlığınıza özen göstermeli, pozitif insanlarla olmayı tercih etmelisiniz. Görüşmeleriniz, sözleşmeler, anlaşmalar, yolculuklar ve yeni tanışılan insanlar ile finansal konularda yanılgıya ve kandırılmaya açık bir enerjiden geçtiğiniz için, bu üç gün yaşamınızdaki her şeye daha dikkatli gözlerle bakmanız faydalı olacaktır. Özellikle Çarşamba günü iletişim krizleri yaşayabilirsiniz. Aynı gün internet ve trafikle ilgili problemlere de dikkat etmeniz gerekecek.
29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; organizasyonlar, topluluklarla yapılan işlerden yararlanabilir, yaşamınıza hız ve hareket katabilir, birçok görüşme gerçekleştirebilirsiniz; ancak bu görüşmelerin bir bölümünde yanılgılara açık bir enerjide de olacağınız için, yeni bir adım atmadan, varolan şartları değerlendirmeniz, sevdiklerinizle görüşmeler, kısa seyahatler yapmanız, yazı yazmanız ve kendinize aktiviteler koymanız faydalı olacaktır. 

BOĞA

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; Yakın çevreniz, akrabalar, kardeşler, arkadaşlar ve komşular ile ilişkilerinizin ani şekilde problemli hale gelebileceği, iletişim alanınızda birden bire büyüyen diyaloglara zemin hazırlayan bir enerji sözkonusu. Bu süreçte trafikte de dikkatli olmanız ve yakınlarınızla ilişkilerinizi yeniden düzenlemeniz gerekecek.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; finansal konularda kesinlikle yeni girişimleri desteklemeyen ve para konusunda yanıltılmaya açık bir enerjiden geçmektesiniz. Bu süreçte özellikle yaşamınıza yeni giren partner veya yakın arkadaşların, yanıltıcı davrandığını gözlemleyebilir, ilişkilerinizi buna göre yeniden düzenleyebilirsiniz. 

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; sahip olduğunuz değerlerin ön plana çıkacağı bu süreçte beklediğiniz bazı görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak finansal alanda hala daha yeni bir adım atmamanız ve arkadaş çevrenizle ilgili problemleri düzenlemeniz gereken bir zamanda olacaksınız. 

İKİZLER

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; finansal konular, arkadaşlıklar ve ilişkilerinizde ani problemlere zemin hazırlayan haftanın bu ilk iki gününde mümkün olduğunca sakin ve empatik yaklaşmayı tercih etmelisiniz. Sizin için olmaması gereken insanların yaşamınızda problem yaratarak kendilerini fark ettirecekleri zaman dilimi.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; genel sağlık ve moral durumunuza herkesden önce değer vermeniz gereken bir süreç olsa da, aile büyükleriniz, patronlarınız ve iş yaptığınız kişilerle ilişkilerinizde, karşı tarafı yıpratabileceğiniz bir süreçte olduğunuz için, daha yapıcı davranmaya çalışmalı, ilişkilerinizi yumuşak sürdürmeye gayret etmelisiniz. Bu süreçte yeni iş girişimlerinde bulunmanız sonradan problemlere sebep olacaktır. Bugünlerde sinir sisteminiz, boğaz, akciğerler, eller, kollar ve omuz bölgenizi korumanız gerekecektir.

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; enerjiniz gitgide yükselirken, tatil planlayabilir, sevdiklerinizle görüşmeler yapabilir, aşk hayatınızda hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ne var ki bu süreçte dikkatiniz ve algınız dağınık olacağı için, tek bir yere odaklanmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Bu süreç boyunca içinde bulunduğunuz şartları ve düşüncelerinizi karşı tarafla tam olarak ve dürüstçe paylaşmayı tercih etmelisiniz.

YENGEÇ

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; aile ve iş ilişkilerinizde ani problemler yaratabilecek bir enerjide olacaksınız. Bu süreçte estetik operasyonlar ve güzellikle ilgili işleri yaptırmayı tercih etmemelisiniz. Haftanın ilk iki gününde kırılganlığınız artarken, sevdiklerinizden daha fazla özveri bekliyor olacaksınız

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; geçmişten gelen konular ve özel ilişkilerinizdeki diyaloglarınızda yanıltılmaya açık bir enerjide olacağınız için, etrafınıza daha dikkatli gözlerle bakmanız gerekecek. Bu süreçte konsantrasyonunuzda ve yaşam enerjinizde geçici olarak durağanlık hissedebilirsiniz. Fiziksel sağlığınızı korumanız gereken bu zaman diliminde trafikle ilgili konularda problemlere açık bir enerjiden geçiyor olacaksınız.

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; enerjiniz daha iyimser hale gelirken, motivasyonunuz da giderek yükseliyor olacak; ancak iletişim hatalarına açık bir zamandan geçtiğinizi aklınızda tutmalı ve sürekli özverili olan tarafın kendiniz olamayacağını hatırlayarak, çevrenizdeki insanların da ellerinden geleni yapmasını beklemelisiniz. Bu süreçte enerji çalışmaları, meditasyonlar ve rüyalar alanınızdan maksimum faydalanacak, geçmişten gelen problemleri çözümlemek üzere hareket ediyor olacaksınız

ASLAN

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; Özel yaşamınızı ilgilendiren ilişkiler ve her alandaki görüşmeler, iletişiminizde ani gelişebilecek problemleri çözümlemek üzere hareket ediyor olacaksınız. Bu süreçte her ne olursa olsun kalbinizde sevgiye yer vermeye devam edin ve gelişen olası bir problemde bunun karşı tarafın bir sorunu olduğunu, problemi üstlenmemeniz gerektiğini hatırlayın. Bu süreçte geçmişten gelen ilişkiler ile ilgili problemler gelişebilir.
 
25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; arkadaş çevreniz, organizasyonlar, geleceğe dair size verilen umutlar ve aile ilişkilerinizde yanıltıcı bir enerjiden geçiyor olacaksınız. Bu süreçte size vaad edilen olayların gerçekleşeceğine hemen inanmak yerine, insanları daha iyi tanımaya zaman ayırın ve olayları iyi gözlemlemeyi tercih edin. İnternetle ilgili problemler yaşayabileceğiniz bir zamandasınız.

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; sosyalliğinizin artacağı, birçok görüşme yapabileceğiniz, etkinlik ve davetlerden yararlanarak, keyifli zaman geçirebileceğiniz bir süreçtesiniz. Bu süreçte arkadaş çevrenizin diyalogları yanıltıcı olabilir ve yaşamınızda bazı belirsiz düşüncelere sahip insanlarla karşılaşabilirsiniz. Hafta genelinde bir şeye hemen inanmak yerine gözlem yapmak, işinize yarayacak.

BAŞAK

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; finansal konular, arkadaş çevreniz ve projelerinizle ilgili ani gelişen problemlere açık bir zamandan geçmektesiniz. Bu süreçte yaşamınızdan bazı arkadaşlarınız problem yaratarak çıkmak isteyebilir veya siz onlardan uzaklaşmayı tercih edebilirsiniz. Eğer bekarsanız, bu hafta sosyal ortamlarda ani tanışacağınız insanlarla flört etme konusunda aceleci davranmamanız faydalı olacaktır.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; ikili ilişkiler alanınızda, yakın dostluklar, partnerlik, avukatlık vb. yanıltılmaya oldukça açık bir enerjiden geçtiğinizin farkında olarak, insanlara bir konuda hemen inanma eğiliminde olmayın ve olayları gözlemleyin. Bu süreçte patronlarınız ve iş yaptığınız kişilerle gelişebilecek problemlere de açık bir zamandan geçmektesiniz.

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; ilişkileriniz ve iş hayatınızdaki gelişmeleri yoluna koyabileceğiniz bu süreçte, görüşmeler yapabilir, finansal konulardaki işlerinizi tamamlayabilir ve enerjinizin yükseldiğini fark edebilirsiniz. Haftanın bu günlerinde, iletişiminizde açık ve doğrudan olmaya özen gösterin ve insanların hakkınızda yanıltıcı düşünmesine izin vermeyin. 

TERAZİ

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; ikili ilişkileriniz, aile büyükleri ve patronlarınızla ilişkilerinizde ani gelişebilecek problemlere karşı dikkatli davranmanız gereken bu süreçte, yaşamınızdaki ani tepkileri anlamlandırmaya ve çözüm getirmeye çalışıyor olacaksınız.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; finansal konular, yakınlarla iletişim, seyahatler ve eğitim konularında yanıltıcı bir enerjiden geçeceğiniz için, etrafınızı daha dikkatli gözlemlemeniz gerekecek. Bu süreçte eğer bir doktora veya spiritüel öğretmene danıştı iseniz, hatalı teşhisler koyulma riskiniz fazladır. İletişim konusunda bu üç gün kandırılmaya açık bir enerjide olduğunuzun farkında kalın.
 
29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; enerjiniz yükselirken, yaşamınızda yeni umutlar doğmasına sebep olacak bu süreçte görüşmeleriniz ve planladığınız seyahatler, organizasyonlarınızı başarı ile gerçekleştirebileceksiniz. Bu süreçte yeni insanlarla da tanışabilirsiniz, ancak ilişkiler alanınızdaki iletişimde, karşınızdaki insanların kafa karışıklıkları ve yanıltıcı konuşmaları sözkonusu olabileceği için hafta genelinde bir şeye hemen inanmak yerine gözlem yapmayı tercih edin.

AKREP

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; iş hayatınız ve yakınlarınızla iletişiminiz ile öğrenci iseniz eğitim hayatınızla ilgili konularda ani gelişebilecek problemleri çözümlemek üzere hareket ediyor olacaksınız. Bu süreçte basın yayın, hukuk, seyahatler, müzik ve eğitim alanınızda beklenmedik problemlerle karşılaşabilir ve ilgili konuları iyileştirmeye çalışabilirsiniz.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; bu süreçte ani gelişen ilişkilerden uzak durmaya çalışın ve yanıltıcı bir enerjide olduğunuzun farkında kalın. Operasyonlar, ameliyatlar ve düzeltmeler bu süreçte istediğiniz gibi gerçekleşmeyebileceği için imkanınız varsa erteleyin. Haftanın ilk üç gününde finansal konularda yeni girişimlerde bulunmamayı tercih edin ve yaşamınızı riske sokacak davranışlardan (hızlı araç kullanma, madde kullanma vb.) kesinlikle uzak durun.

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; enerjiniz hafta başına göre giderek yükselirken, geçmişten gelen bazı konularla meşgul olmak zorunda kalabilirsiniz. Spiritüel ve enerji çalışmalarından maksimum fayda elde edeceğiniz bu süreçte, yaratıcılık kanalınız son derece açık olacak. Hafta genelinde “sözlere” değil, davranışlara bakmanız ve sözlerin yanıltıcı olabileceğini aklınızdan çıkarmamanız sizin için faydalı olacaktır

YAY
 
25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; özel ve arkadaşlık ilişkileriniz ile iş hayatınızda gelişebilecek ani problemlerle ilgilenmek zorunda kalabileceğiniz bu süreçte genel sağlık durumunuza özen göstermeli ve dışarıdan yemek yememeye özen göstermelisiniz. 

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; ikili ilişkilerinizde yanıltıcı bir enerjiden geçeceğiniz bu süreçte başta yeni tanıştığınız insanlar olmak üzere, uzun zamandır tanıdığınız insanların da size verdiği vaadlere hemen inanmak yerine süreci gözlemlemeyi tercih edin. Haftanın ilk üç gününde kendinizde özellikle aldatıcı ve yanıltıcı davranmamaya, açık olmaya özen gösterin. 

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; birden çok görüşme yapabileceğiniz, seyahatler, görüşmeler ve iletişim alanınızı olumlu etkileyen bu süreçte, hafta başına göre enerjinizi ve ilişkilerinizi toparlıyor olacaksınız. Ancak kurulan iletişimde hala daha yanıltıcı etkiler sözkonusu olabileceği için ve bazı görüşmeleriniz yarıda kalabileceğinden bir şeye hemen inanmak yerine kendinize ve insanlara zaman tanımayı tercih etmelisiniz.

OĞLAK

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; ortaklar, yakın dostlar, partneriniz ve yakın ilişkilerinizle ilgili problemli bir süreçten geçerken, ani gelişebilecek krizleri çözümlemek üzere hareket edecek ve kendinizi bu zaman diliminde daha kırılgan bir yapıda yansıtabileceksiniz. Haftanın ilk üç gününde patronlar ve aile büyüklerinizle iletişiminizi de normal seyrinde tutabilmeniz önemli hale geliyor.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; günlük yaşamınız ve iş hayatınızda her şeyi daha kontrollü götürmeniz gereken bu süreçte, iş hayatınızdaki karışıklıkları çözümlemeye ve günlük yaşamınızdaki işleri düzenli hale getirmeye çalışıyor olacaksınız. Bu süreçte sağlığınıza son derece dikkat etmeli, özellikle kazalara karşı önlemli olmalısınız. 

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; motivasyonunuz artarken, birçok görüşme yapabilir, seyahate çıkabilir, yaşamınızdaki insanlarla yeni konuşmalar yapma planı içinde olabilirsiniz. Bu süreçte hala daha iletişim karışıklıkları ve yanılgılara açık bir enerjide olacağınız için, özellikle iş hayatınızda başta olmak üzere size sunulan vaadlere hemen inanma konusunda aceleci davranmayın ve süreci gözlemlemeyi tercih edin. Haftasonu yakın çevre ilişkilerinizde yanlış anlaşılmalarla karşılaşabilirsiniz.

KOVA

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; sağlığınıza özen göstermeniz gereken, ilişkileriniz ve günlük yaşamınızda ani gelişebilecek problemlere açık olduğunuz bir enerjiden geçerken, bunları çözümlemeye çalışıyor olacaksınız.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; finansal konular ve aşk hayatınızda, özellikle de yeni tanıştığınız insanlarla ilgili alanlarda yanıltılmaya açık bir enerjiden geçiyor olacaksınız. Bu süreçte ani gelişen ilişkilere temkinli yaklaşmanız ve varolan ilişkilerinizi riske atmamanız önemlidir. Aynı günlerde spor kazalarına karşı dikkatli davranmalı, planlanan reklam, tanıtım, tatil vb. alanlarda oluşabilecek karışıklıkları olağan karşılamayı tercih etmelisiniz.

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; enerjiniz giderek yükselirken, sosyalliğinizin arttığı, ikili ilişkilerinizle ilgili konulara daha iyi odaklanabileceğiniz bir süreçtesiniz. Bu zaman diliminde hala daha iletişim ile ilgili karışıklıklara açık olduğunuzu unutmayın ve sözlerinizde açık, davranışlarınızda net olmaya özen göstermeyi tercih edin.

BALIK

25-31 Mayıs haftasında,

25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri; özel yaşamınız, yakın çevre ilişkileriniz ve iletişim alanlarınızda oluşabilecek ani problemlere çözüm arıyor olacağınız bu süreçte ilişkilerinizde hassas bir zamandan geçiyor olacaksınız. Eğer bekarsanız yeni ve ani başlayan ilişkilere temkinli yaklaşmanız sonradan yararınıza olacaktır.

25-26-27 Mayıs, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri; aile, ev, yuva, yerleşim, taşınma ve iletişim alanlarınızda yanıltıcı ve yanıltılmaya açık bir enerjiden geçtiğiniz için, özellikle size söylenenlere değil, yapılanlara dikkat etmeniz bu süreçte faydanıza olacaktır. Evinizin internet, doğalgaz ve su sistemleri ile ilgili arızalara karşı tedbirli olmanız gerekmektedir.

29-30 ve 31 Mayıs Cuma, Cumartesi, Pazar günleri; kendinizi çok daha neşeli, eğlenceli ve motive hissedeceğiniz bu süreçte kısa süreli yer değiştirmek, gezi, eğitimlere katılmak ve görüşmeler yapmak size iyi hissettirecek. Hafta başından beri hala daha iletişim alanınızın problemli olduğunu bu süreçte unutmayın ve ikili ilişkilerinizdeki haddinden fazla umut veren konuşmalara hemen inanmak yerine, zaman tanımayı tercih edin.

14 Mayıs 2015 Perşembe

18 Mayıs 2015 BOĞA BURCU'NDA Yeniay / Astroloji






18 Mayıs 2015 Saat 07.13’te Boğa Burcu’nda bir Yeniay meydana gelerek, etkilerini artı eksi üç günde yoğun olarak hissettiriyor olacak. Her Yeniay, yeni başlangıçları temsil etmediği gibi, Yeniay’lar daima iyi enerjileri de hissettirmek zorunda değillerdir. 

Boğa Burcu’nda gerçekleşen Yeniay haritasında, İkizler Burcu Yükseliyor ve yöneticisi Merkür yine İkizler Burcu’nda, 12.evde ve Jüpiter ile uyumlu açı kuruyor.  Yükselen yöneticisinin kayıplar, kapalılık, gizlilik ve bilinmeyenleri anlatan bir alanda yer alması, bu Yeniay zamanında özellikle iletişim ve ticari konularda kayıplara karşı sizi uyarıyor. Sözleşmeler, anlaşmalar, imzalar, yeni ticari girişimler ve yeni eğitimlere başlama durumunuzu şimdilik ertelemeniz sizin için faydalı olacaktır. Diğer yandan bu görünüm akciğer, eller, kollar, omuzları hassaslaştıran, bu bölgelerle ilgili problemleri yansıtan ve trafikte çok dikkatli olunması gereken bir süreci gösteriyor.

Yeniay zamanında Merkür’ün durumu iç açıcı olmadığı için, ilişkilerinizdeki iletişime de özellikle dikkat etmeniz, yanıltıcı davranış ve konuşmalardan uzak durmanız ve özel yaşamınızı üçüncü kişilerle paylaşmamanız önemli hale geliyor.

Yeniay’ın kendisi yine 12.evde gerçekleşerek, kendisinden harç hiç kimse ile yakın bir açı oluşturmuyor ve “Sabır, süreklilik, tutumluluk, sabit enerjiye” olan ihtiyacımızın katlanarak artmasına sebep oluyor. 

Bu zaman dilimi spiritüel bir enerjiye de dikkat çekerek, özellikle ruhsal çalışmaların, danışmanlara başvurmanın, geçmiş yaşam terapisi ve enerji çalışmalarından, rüyalarda alınan mesajlardan maksimum yararlanacağınız bir süreci gösteriyor. Dolayısıyla yeni ay zamanında mutlaka ruhsal alanınıza zaman ayırın ve meditasyon yapmayı deneyin.

Yeniay “Algol” yıldızı ile birleştiği için, enerjisini daha problemli bir hale getirmiş durumda; zira Algol astrolojide “yıkıcı dişi güç, Medusa’nın başı, negatif enerji, cinayet işleme, boğulma, boyun ve boğaz bölgesine gelen darbeler ve bu bölgeler ile ilgili rahatsızlıklar ve şiddeti” anlatır. Tabi ki herkesin başına böyle olaylar gelmeyecek; ancak haritası 26 derece Boğa ile tetiklenenlerin, mutlaka boyun, boğaz bölgelerine dikkat etmeleri, hafta genelinde negatif ortamlarda bulunmamaları, inançlarına göre dua etmeleri, meditasyon yapmaları ve huzurlu alanlarda bulunmaları öncelikli olarak elzemdir.

Yeniay haritasında Yükselen’e kavuşan “Bellatrix” yıldızı, hile, art niyet, çıkarcılık, başarı için daha çok çabalamak, kendi gölgelerini görmek kaza ve sahtekarlıklara sebep olabilen bir yıldız olduğu için, ilgili konulara Yeniay haftasında dikkat çekiyor olacak.

Yeniay anında Venüs’ün Pluton ile yaklaşan karşıt açısı, ilişkiler konusunda yeniden yapılanmayı, geçmiş ve korkularla yüzleşerek, eskiye ait insanların yaşamınıza gelebileceğini, bir şekilde yakın dostlarınız, evliliğiniz ve partnerinizle ilişkilerinizde neyden korkuyorsanız onunla karşılaşabileceğinize ve böylece aslında ruhsal alanınzda bir şifalanma enerjisi başlatabileceğinize işaret ediyor. Bu süreçte yakın ilişkileriniz yüksek düzeyde testlerden geçiyor olacak. 

Sağlık Anlamında: Eller, kollar, omuzlar, akciğerler, sinir sistemi hassaslaşır. Kazaların getirdiği sonuçlarla karşılaşılabilir. Mental olarak rahat edebileceğiniz ortamlarda yer almanız önemlidir. Kadın hastalıkları, boyun, boğaz bölgesi problemleri tetiklenebilir.

Ülkesel Anlamda:
Öldürülme, cinayet haberi. 
Bankalar, müzisyenler, mücevher alım satımı yapanlar ile ilgili negatif süreç. 
Dünyada büyük ölçekli deprem riskleri.
Mecliste karşıklıklar.
Ülkenin gizli düşmanları ile ilgili haberler ve iletişim hataları, üzeri örtülen belge, evrak, dosyalar ile ilgili konular. 
Finansal konularla ilgili problemler. Maddi konuların negatif yansıması.

İlişkiler Anlamında: Şiddet tehlikesi yaratan bir Yeniay ile karşı karşıya olduğumuz için, her türlü ilişkide sınırları zorlamamak, vadesi dolan ilişkileri bırakabilmek, sonlandırmak ve yaşamınızda yeni bir yol açılmasına katkıda bulunmak için ideal zamandasınız. Bu Yeniay’ın en önemli mesajı “Değişimden Korkmamak, Değişimi Kabul Edebilmek..”

Gerçekten sahip olduğunuz şeyler size ait mi, yoksa onlar sadece bir süreliğine sizinle mi..


Yeniay'ın burçlara olan etkisini haftasonu Youtube kanalımda yayınlayacağım haftalık yorumlarda izleyebilirsiniz. Youtube: Didem Şarman

Resim http://www.123rf.com/photo_24677348_illustration-of-taurus-astrological-sign-as-a-beautiful-girl-vector.html alınmıştır.

Didem Şarman